Ez az egyszerű, olcsó, villámgyors leves, ami bár nem túl kalória szegény, mégis elvarázsolt.
Régen a pásztorok ették, mert nagyon laktató és tényleg megfizethető étel. Természetesen ennek a levesnek is millió változata van, s mindenki másra esküszik. Alapanyagaiban nem sok változás tapasztalható. Van ahol kerül bele kolbász is, s van aki nem rak bele krumplit. Én most kolbász nélkül, krumplival készítettem. S ebben a formában is egy ínycsíklandó és laktató étel kerekedett.
Ár: 700 Ft
Adag: 2 fő
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 200 g lebbencs tészta (nálam gluténmentes)
- 60 g szalonna
- 1 db közepes máretű burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- csipet só
- csipet bors
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Hozzá keverjük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, s felengedjük vízzel. Kb. 1.5 liter. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kis lángon készre főzzük. Amikor a burgonya is megpuhult, hozzá adjuk a lebbencs tésztát, tördelve, nem túl apró darabokban. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, s hozzá adjuk a vékonyra vágott csípős paprikát.