Nutellás - Gyümölcsös Gluténmentes kürtőskalács
2017. október 10. írta: Ízvilágom

Nutellás - Gyümölcsös Gluténmentes kürtőskalács

Amikor az unokahúgod szereti az édességet, és társra találsz benne a kanállal nutella evés művészetében.... na az, az érzés leírhatatlan :) :) 

Amikor mindketten nem csak a nutellát, de a gyümölcsöt és a kürtőskalácsot is szeretitek.... na akkor jön mindezek kombinációja... meg akkor mikor egész nap édességeket nézegettek egy kiállításon, és kettőtök közül csak ő kóstolhat. Ezért a jó nagynéni (egy csipetnyi hátsó szándékkal meghintve) délután nekiáll és otthon készíti el az édességet, amit aztán mindketten örömmel, boldogsággal és dacolva a felkúszó kilókkal, de fáradhatatlanul falatoztok, békességben. Na jó a Zuram is kapott belőle... :)

 A kürtőskalács receptjét korábban már megosztottam a blogon, de álljon hát itt ismét kiegészítve a nutellával és a gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 110 g Schär B mix liszt gluténmentes liszt
  • 250 g Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
  • 50 g cukor + az élesztő felfuttatásához egy kávéskanál
  • 150 ml tej laktózmentes
  • 20 g élesztő
  • 50 g olvasztott vaj + a kenéshez
  • 2 db tojássárgája
  • Sörös doboz, alufólia
  • nutella
  • ízlés szerinti gyümölcsök

Elkészítés:

Az élesztőt pici langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd mikor szépen felfutott, minden egyéb összetevővel kb. 10-15 perc alatt összedolgozzuk. A robotgép dagasztó karja sokat segít a folyamat véghez vitelében. A tésztát kicsit félre tesszük pihenni, s ez alatt a sütőformákat előkészítjük. Én alufóliával betekert sörös dobozokat választottam a sütéshez (S remekül bevált a módszer). A dobozokat betekerjük alufóliával, s megkenjük őket olvasztott vajjal. A tésztából tenyérnyi gömböket csípünk le, s ezeket sodorjuk vékony hengerekké. Ezeket a hengereket tekerjük rá az előkészített dobozokra. Jó szorosan! Majd mikor a tésztát teljesen feltekertük, az asztalon még egyszer, mintha sodrófa lenne, sodorjuk, és ezzel nyomjuk rá teljesen a formákra. Ezután a tésztát is kenjük be olvasztott vajjal, s hempergessük meg a kis kalácsokat vaníliás cukorba, kókuszreszelékbe, kakaóba, dióba... ízlés szerint. Majd állítsuk bele egy serpenyőbe, ahol legalább 15 percen át még hagyjuk kelni, s csak utána tegyük be az előmelegített sütőbe sülni. Nagyjából 15-20 perc alatt 180 fokon szépen átsül.

img_6938.JPGimg_6934.JPGimg_6930.JPGimg_6931.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1712948849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása