Vörösboros kakas pirítóskenyérrel
2016. szeptember 10. írta: Ízvilágom

Vörösboros kakas pirítóskenyérrel

Természetesen gluténmentes és laktózmentes változatban. 

Gyerekkoromban úgy emlékszem sűrűn ettük ezt a valóban isteni, nem túl bonyolult, de annák kiadósabb, bár elég időigényes, viszont tényleg ínycsíklandó finomságot. 

Legalább is számomra. Nekem abbahagyhatatlan, gyerekkorba visszarepítő, degeszre evős és annyira, de annyira jó :)

Adag: 4 fő (mondjuk speciel mi ketten a Zurammal simán elpusztítottuk a négy főnek elegendő adagot, mindezt igen rövid idő alatt :D azt hiszem erős függővé vált ő is ;) )

Ár: ~1600 Ft

Elkészítési idő: 3 óra

Hozzávalók:

  • Egy kakas melle és egy -egy alsó-felső combja
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • Kevés szalonna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 dl vörösbor (amennyi ellepi a húst)
  • bors
  • 4-5 db babérlevél
  • 15 dkg gomba
  • 1 ek. kukoricaliszt (nem mentesen étkezőkne természetesen  hagyományos liszt)

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, s zsírjára sütjük. Ehhez adjuk a szintén megtisztított és kockára vágott hagymát, majd a megtisztított húst. Erre annyi bort öntünk, hogy épp csak elfedje a húst, majd sózzuk, borsozzuk s hozzá adjuk a babér leveleket is. Ezután a legkisebb lángon, három órán keresztül főzzük, vagy addig amíg a hús le nem esik a csontról. Közben egy másik serpenyőben újabb fej hagymát pirítunk, és a felszeletelt gombát rádobjuk, s puhára pirítjuk. Ezután kevés liszttel megszórjuk,ezzel kissé besürítjük. Majd mikor a húson szinte alig marad szaft, s a csontról könnyedén le tudjuk fejteni a hús (szedjük szálaira a husikat), adjuk hozzá a gombát és keverjük jól össze. Ezután egyet még rottyantsunk rajta, majd pirítós kenyérrel tálaljuk. 

Megjegyzés: Igen gyorsan fogy! :) ;) 

image_156.jpegimage_157.jpegimage_160.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4111693295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása