Természetesen gluténmentes és laktózmentes változatban.
Gyerekkoromban úgy emlékszem sűrűn ettük ezt a valóban isteni, nem túl bonyolult, de annák kiadósabb, bár elég időigényes, viszont tényleg ínycsíklandó finomságot.
Legalább is számomra. Nekem abbahagyhatatlan, gyerekkorba visszarepítő, degeszre evős és annyira, de annyira jó :)
Adag: 4 fő (mondjuk speciel mi ketten a Zurammal simán elpusztítottuk a négy főnek elegendő adagot, mindezt igen rövid idő alatt :D azt hiszem erős függővé vált ő is ;) )
Ár: ~1600 Ft
Elkészítési idő: 3 óra
Hozzávalók:
- Egy kakas melle és egy -egy alsó-felső combja
- 2 nagy fej vöröshagyma
- Kevés szalonna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 dl vörösbor (amennyi ellepi a húst)
- só
- bors
- 4-5 db babérlevél
- 15 dkg gomba
- 1 ek. kukoricaliszt (nem mentesen étkezőkne természetesen hagyományos liszt)
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, s zsírjára sütjük. Ehhez adjuk a szintén megtisztított és kockára vágott hagymát, majd a megtisztított húst. Erre annyi bort öntünk, hogy épp csak elfedje a húst, majd sózzuk, borsozzuk s hozzá adjuk a babér leveleket is. Ezután a legkisebb lángon, három órán keresztül főzzük, vagy addig amíg a hús le nem esik a csontról. Közben egy másik serpenyőben újabb fej hagymát pirítunk, és a felszeletelt gombát rádobjuk, s puhára pirítjuk. Ezután kevés liszttel megszórjuk,ezzel kissé besürítjük. Majd mikor a húson szinte alig marad szaft, s a csontról könnyedén le tudjuk fejteni a hús (szedjük szálaira a husikat), adjuk hozzá a gombát és keverjük jól össze. Ezután egyet még rottyantsunk rajta, majd pirítós kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés: Igen gyorsan fogy! :) ;)