Szeretem a krémtúrót! Nagyon! Viszont úgy vélem, hogy egyre kisebbek az adagok, és egyre magasabbak az árak. És a gyerekként annyira szeretett ízt se érzem már egyik terméken sem. Na jó, biztosan van olyan gyártó aki ma is azt az ízvilágot adja vissza, amit régen kaptunk, de akkor is. Drága, s egyre drágább. S az árához képest pillanatok alatt elfogy az az ici-pici kis dobozka édes,mkrémes finomság.
Úgyhogy elkészítettem magamnak inkább ;) Így jut belőle bőven amennyit csak akarok, valamint az ára is kedvezőbb, még így laktózmentes túró árral számolva is :)
Adag: 2 fő
Ár: 500 Ft/adag
Elkészítési idő: 10 perc + a hűtés
Hozzávalók:
- 250 g laktózmentes túró adagonként
- fél db sárgadinnye, ha dinnyéset készítünk
- 250 g áfonya, ha áfonyásat készítünk
- 2 db banán, ha banánosat készítünk
- Porcukor, ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor adagonként
- 250 g vegyes erdei gyümölcs
Elkészítés:
A túrót, a cukrot és a megtisztított és feldarabolt gyümölcsökkel (pár darabot hagyjunk meg díszítésnek) együtt belekanalazzuk a robotgépbe, majd előbb alacsony, majd magasabb fokozatra kapcsolva egészen krémesre pépesítjük. A pépesítés után, Ízlés szerint kerülhet bele egy kevés felvert tejszín is, mely lágyítja a krémtúró ízét, s kissé folyékonnyá teszi az állagát. Hűtve fogyasztva az igazi! :)