Ez a vegetáriánus főétel, viszonylag gyorsan elkészül, főképp ha van otthon már megsült sütőtök.
De ha nincs, akkor csak egy kicsivel idő igényesebb elkészíteni. Gluténmentes, laktózmentes. Gyors, finom, húsmentes.
Hozzávalók :
- 1 közepes sütőtök (nálam pucolás nélkül 1 kg hokaido tök volt itthon)
- 1 db tojás
- Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- Gluténmentes liszt amennyit felvesz a tészta (nutri free tészta liszt)
- 2 csomag petrezselyem
- 2 evőkanál sörélesztő pehely
- 2 marék dió
- 2-3 evőkanál Oliva olaj
Elkészítés :
A pestohoz a zöldségzöldet, a diót, sörélesztő pelyhet, sóval, borssal, olíva olajjal, aprítóba téve pépesítjük.
A gnoccihoz a sütőtököt megsütjük, majd kihűtjük, pépesítjük, s hozzá adjuk a tojást, fűszereket, lisztet, hogy gyúrható de mégis lágy tésztát kapjunk. Majd lisztezett deszkán hengereket formálunk a tésztából, s kis gnocci formákat vágunk, s forró lobogó sós vízben kifőzzük.
Egy serpenyőben a pestot felmelegitjük, a tészta főzővizéből pár kanállal adunk hozzá hogy higítsuk, majd a megfőtt gnoccikat bele szedjük, összeforgatjuk, s forrón tálaljuk. Megszórhatjuk sajttal is. Én ezt most kihagytam.