Sütőtökös gnocci petrezselymes diós pestoval
2022. november 23. írta: Ízvilágom

Sütőtökös gnocci petrezselymes diós pestoval

img_20221122_184210.jpgEz a vegetáriánus főétel, viszonylag gyorsan elkészül, főképp ha van otthon már megsült sütőtök. 

De ha nincs, akkor csak egy kicsivel idő igényesebb elkészíteni. Gluténmentes, laktózmentes. Gyors, finom, húsmentes. 

Hozzávalók :

  • 1 közepes sütőtök (nálam pucolás nélkül 1 kg hokaido tök volt itthon)
  • 1 db tojás 
  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • Gluténmentes liszt amennyit felvesz a tészta (nutri free tészta liszt)
  • 2 csomag petrezselyem
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • 2 marék dió 
  • 2-3 evőkanál Oliva olaj

 

Elkészítés :

A pestohoz a zöldségzöldet, a diót, sörélesztő pelyhet, sóval, borssal, olíva olajjal, aprítóba téve pépesítjük.

A gnoccihoz a sütőtököt megsütjük, majd kihűtjük, pépesítjük, s hozzá adjuk a tojást, fűszereket, lisztet, hogy gyúrható de mégis lágy tésztát kapjunk. Majd lisztezett deszkán hengereket formálunk a tésztából, s kis gnocci formákat vágunk, s forró lobogó sós vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben a pestot felmelegitjük, a tészta főzővizéből pár kanállal adunk hozzá hogy higítsuk, majd a megfőtt gnoccikat bele szedjük, összeforgatjuk, s forrón tálaljuk. Megszórhatjuk sajttal is. Én ezt most kihagytam.

img_20221122_183601.jpgimg_20221122_184221.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7317986138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása