Ezt a villámgyors finomságot, akár ebédre, akár vacsorára pillanatok alatt össze lehet dobni, és még egészséges is. A halban található Omega -3 zsírsavak, a zöldségekben található vitaminom elengedhetetlen kellékei a szervezetünk kiváló működéséhez.
No, és itt a nyár, nem szükséges feltétlen a bár kétségtelenül finom, mégis nem kevés kalóriát tartalmazó körömpörköltet majszolnunk :)
Ha még diétásabban akarjuk elkészíteni a GM tészta helyett használhatunk akár durum vagy rizs tésztát is.
Adag:
2 fő
Ár:
800 Ft
Elkészítési idő:
30 perc
Hozzávalók:
- 250 g Gluténmentes széles metélt (nálam Pasta D'oro)
- 2 doboz olajos hal
- 1 paradicsom
- fél TV paprika
- 1 szál sárgarépa
- 2-3 szál petrezselyem
- fél citrom leve
- 1 pici só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Míg a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, addig a paprikát és paradicsomot megtisztítjuk, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk, a répát pedig csíkokra reszeljük. A halat szintén apróra vágjuk/tépkedjük. Mivel a tonhal igen könnyen kezelhető, nem lesz sok dolgunk vele. A petrezselymet is nagyon apróra vágjuk.
Miután a tészta megfőtt, egy tálba halmozzuk, majd a paprikát, répát, paradicsomot, halat, és petrezselymet rászórjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, plusz az egyik doboz hal olaját rálocsoljuk, majd összekeverjük az alapanyagokat. Egy fél citrom levét rácsepegtetjük, és már fogyasztható is.