Falafel
2024. április 15. írta: Ízvilágom

Falafel

img_20240414_121710.jpgSzeretem a csicseriborsót, s sokszor készítek belőle, akár hummust, akár sültet, akár falaflelt, akár levest, akár főételt. 

Most épp a falafel elkészítését szeretném megosztani.

Hozzávalók:

  • 250 g Csicseriborsó szárazon 
  • 2-3 tk só
  • 1.tk őrölt római kömény
  • 2 tk szárított zöldségségzöld
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk sütőpor
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 3 ek rizsliszt
  • 4 ek víz

Elkészítés :

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, másnap lecsepegtetjük, s a fűszerekkel s a többi hozzávalóval egy aprítóba tesszük s pépesítjük.

Majd vizes kézzel kis golyókat formálunk, s bő olajban kisütjük.

Húsmentes, laktató, finom.

Található salátával, rizzsel, humusszal, vagy csak önmagában tálalva.

img_20240414_121713.jpgimg_20240414_121717.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6218381837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása