Szeretem a csicseriborsót, s sokszor készítek belőle, akár hummust, akár sültet, akár falaflelt, akár levest, akár főételt.
Most épp a falafel elkészítését szeretném megosztani.
Hozzávalók:
- 250 g Csicseriborsó szárazon
- 2-3 tk só
- 1.tk őrölt római kömény
- 2 tk szárított zöldségségzöld
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 tk sütőpor
- 1 ek útifűmaghéj
- 3 ek rizsliszt
- 4 ek víz
Elkészítés :
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, másnap lecsepegtetjük, s a fűszerekkel s a többi hozzávalóval egy aprítóba tesszük s pépesítjük.
Majd vizes kézzel kis golyókat formálunk, s bő olajban kisütjük.
Húsmentes, laktató, finom.
Található salátával, rizzsel, humusszal, vagy csak önmagában tálalva.