Ez a reggeli, erős becsléssel is 4-5perc alatt összedobható. Fogyasztható édes vagy sós változatban is. Gyakorlatilag bármivel tálalhatjuk. Én most sós változatban, tonhallal, s sok zöldséggel készítettem.
Így a hűtőben s kamrában lévő maradék alapanyag is felhasználásra került, s egy kiadós reggeli is készült.
Akár diétázol, akár nem, akár életmód váltás kezdesz, akár csak szeretnél kicsit odafigyleni arra amit eszel, mindenképp jó választás, hisz tartalmas, gyors, laktató, s minden olyan elemet tartalmaz, mely a nap megfelelő inditásához, a lendület megszerzéséhez szükséges. Persze biztosan vannak akik ezzel nem értenek egyet, s igen, igaz az is, hogy egy jó kis angol reggeli, vagy egy kis szalonnás tojásrántotta, netán egy kis hazai kolbász és sonka sokkal kiadosabb s finomabb. S ezekkel az ételekkel sincs semmi gond. Magam is szívesen fogyasztom őket, persze odafigyelve azok mennyiségére.Hiszen én azt vallom, bármit ehetünk csak mértékkel. De most, ahogy említettem a reggeli könnyebb, mégis tápláló verziója a cél.
Mostanában igyekszem kicsit odafigyelni a étkezésre, hiszen a téli bekuckózás, a kevesebb mozgással járó elmúlt pár hónap, s a téli kicsit nehezebb ételek, nem múltak el nyomtalanul. S ha már itt a tavasz, a testemnek sem árt egy kis "lejtmenet"
Erre a reggelik tekintetében szerintem a zabpehely a legjobb és leggyorsabb választás. Rengeteg felé verzióban, s rengeteg módon lehet tálalni.
Például ebben a tonhalas formában.
Hozzávalók 1 főre:
- 3 evőkanál zabpehely (nálam gluténmentes)
- Annyi víz ami épp ellepi
- Csipet só vagy vegeta
- 1 ujjnyi kígyóuborka felvágva
- 3 szem koktél paradicsom
- 1 ujjnyi trappista sajt (nálam laktózmentes)
- 4-5 szem olíva bogyó
- 1 doboz Rio mare sós lévén lévő Tonhal (bármilyen Tonhal lehet, nálam ez volt itthon)
Elkészítés:
A zabpelyhet egy kis tálba kanalazzuk, s felengedjük vízzel, majd megsózzuk. Ezután 3*30 mpre betesszük a mikróban, s minden 30 mp után keverünk rajta egyet. A harmadik kör után kivesszük s picit állni hagyjuk. Közben megmossuk a paradicsomot és uborkát, fel aprítjuk őket a sajttal együtt, s rá halmozzuk a zabkása tetejére, a lecsepegtetett tonhallal és olíva bogyóval együtt. S már kész is. Fogyasztható.
Szerintem végtelenül gyors, egyszerű, s tényleg tápláló.
Megjegyzés : ha valaki nem szereti a tonhalat, úgy akár csirkemell sonkával is helyettesítheti azt.