Zabkása sósan tonhallal
2023. március 22. írta: Ízvilágom

Zabkása sósan tonhallal

img_20230322_073441.jpgEz a reggeli, erős becsléssel is 4-5perc alatt összedobható. Fogyasztható édes vagy sós változatban is. Gyakorlatilag bármivel tálalhatjuk. Én most sós változatban, tonhallal, s sok zöldséggel készítettem. 

Így a hűtőben s kamrában lévő maradék alapanyag is felhasználásra került, s egy kiadós reggeli is készült. 

Akár diétázol, akár nem, akár életmód váltás kezdesz, akár csak szeretnél kicsit odafigyleni arra amit eszel, mindenképp jó választás, hisz tartalmas, gyors, laktató, s minden olyan elemet tartalmaz, mely a nap megfelelő inditásához, a lendület megszerzéséhez szükséges. Persze biztosan vannak akik ezzel nem értenek egyet, s igen, igaz az is, hogy egy jó kis angol reggeli, vagy egy kis szalonnás tojásrántotta, netán egy kis hazai kolbász és sonka sokkal kiadosabb s finomabb. S ezekkel az ételekkel sincs semmi gond. Magam is szívesen fogyasztom őket, persze odafigyelve azok mennyiségére.Hiszen én azt vallom, bármit ehetünk csak mértékkel. De most, ahogy említettem a reggeli könnyebb, mégis tápláló verziója a cél. 

Mostanában igyekszem kicsit odafigyelni a étkezésre, hiszen a téli bekuckózás, a kevesebb mozgással járó elmúlt pár hónap, s a téli kicsit nehezebb ételek, nem múltak el nyomtalanul. S ha már itt a tavasz, a testemnek sem árt egy kis "lejtmenet" 

Erre a reggelik tekintetében szerintem a zabpehely a legjobb és leggyorsabb választás. Rengeteg felé verzióban, s rengeteg módon lehet tálalni. 

Például ebben a tonhalas formában. 

Hozzávalók 1 főre:

  • 3 evőkanál zabpehely (nálam gluténmentes) 
  • Annyi víz ami épp ellepi 
  • Csipet só vagy vegeta
  • 1 ujjnyi kígyóuborka felvágva
  • 3 szem koktél paradicsom
  • 1 ujjnyi trappista sajt (nálam laktózmentes) 
  • 4-5 szem olíva bogyó 
  • 1 doboz Rio mare sós lévén lévő Tonhal (bármilyen Tonhal lehet, nálam ez volt itthon) 

Elkészítés:

A zabpelyhet egy kis tálba kanalazzuk, s felengedjük vízzel, majd megsózzuk. Ezután 3*30 mpre betesszük a mikróban, s minden 30 mp után keverünk rajta egyet. A harmadik kör után kivesszük s picit állni hagyjuk. Közben megmossuk a paradicsomot és uborkát, fel aprítjuk őket a sajttal együtt, s rá halmozzuk a zabkása tetejére, a lecsepegtetett tonhallal és olíva bogyóval együtt. S már kész is. Fogyasztható.

Szerintem végtelenül gyors, egyszerű, s tényleg tápláló.

Megjegyzés : ha valaki nem szereti a tonhalat, úgy akár csirkemell sonkával is helyettesítheti azt.

img_20230322_073413.jpgimg_20230322_073426.jpgimg_20230322_073434.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1718077766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása