Szeretem a csicseriborsót, mint alapanyagot. Rengetegszer készítem, mert igen sok finomság készülhet belőle. Például a mai villámgyors finomság.
S ez az egytálétel beleillik a 160 grammos szénhidrát diétába is. Glutén és laktózmentes. Gyors, olcsó, egészséges.
Hozzávalók :
- 40 dkg főtt csicseriborsó (nálam most konzerv)
- 20 dkg kockázott paradicsom konzerv
- 10 dkg csemege száraz kolbász
- 30 dkg kápia paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- Só, bors, friss bazsalikom
Elkészítés:
A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze, s a kolbásszal együtt egy csepp olívaolajon pár percig dinszteljük. Majd adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, a kockázott paprikát és nagyjából 10 percig pirítsuk össze őket, majd adjuk hozzá a kockázott paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, pár percig forraljuk, s a tetejét szórjuk meg friss bazsalikommal.
Hidegen és melegen is fogyasztható