Egy újabb vegetáriánus receptet hoztam.
Lehet finomakat enni hús nélkül is :) És persze laktózmentes és gluténmentes is.
Ismét csak egy amolyan hűtőürítős, villám gyorsan összedobós, és lehetőség szerint minél kedvezőbb áron kihozható, de laktató ebédet szerettem volna összedobni. Ez lett belőle.
Hozzávalók: 2 főre
Lilakáposzta fasírthoz:
- 200 g lilakáposzta
- só
- 1 tojás
- 1 csipet fekete bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 kis fej vöröshagyma aprítva
- 4 púpos tk. zabpehelyliszt
- 3 tk. sörélesztő pehely
Tormás tojásos burgonyasalátához
- 3 db közepes burgonya
- 3 db főtt tojás
- 150 g (1 kis dobozos) natúr kefir (nálam laktózmentes)
- 3 ek. tejföl (nálam laktózmentes)
- só ízlés szerint
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet bors
- 1 szál ducibb újhagyma, zölddel együtt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet majoranna
- 2 ek. torma
Elkészítés:
A burgonyát héjastól sós vízbe feltesszük főni. A tojást szintén keményre főzzük. Közben a lilakáposztát apróra aprítjuk. Ezt legegyszerűbben egy késes aprító segítségével tudjuk elérni. Miután aprítottuk, kb. 1 tk sóval megszórjuk, és hagyjuk kicsit állni. Ezután jól kinyomkodjuk a levétől a káposztát és egy tálba rakjuk, a többi hozzávalóval és még egy csipet sóval együtt, majd alaposan összegyúrjuk, s egy sütőpapírral bélelt tepsire vizes kézzel kis golyókat formálunk belőlük, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon, 20-30 perc alatt készre sütjük őket.
Közben a tojást meghámozzuk, kihűtjük, kockákra vágjuk. A megfőtt, kihűlt burgonyát szintén megszabadítjuk a héjától, és falatnyi kockákra vágjuk, majd egy tálba rakjuk a tojással, zúzott fokhagymával, apróra vágott újhagymával, a fűszerekkel, tejföllel, kefirrel és tormával együtt, majd óvatosan összeforgatjuk, s a kisült káposzta fasírttal tálaljuk.