Cukkinis gofri, vegyes csiperkegomba krémmel
2020. szeptember 20. írta: Ízvilágom

Cukkinis gofri, vegyes csiperkegomba krémmel

img_20200828_161752.jpgHirtelen ötlettől vezérelve, mégpedig, hogy mit is kellene készíteni, a barátnőmékkel eltöltött piknikre az jutott eszembe, hogy felhasználnám a maradék gombát és cukkinit valamire. S mert a spájzban megláttam a gofri sütőt, ezért jött az ötlet. A gofrit általában édesen esszük, de most nálam egy sós változat készül.

Ennek a villámgyors finomságnak pedig álljon itt a receptje.

Hozzávalók:

Gofri:

  • 70 g Schar C mix gluténmentes liszt
  • 70 g zabpehelyliszt
  • 70 g Schar B mix gluténmentes liszt
  • 1 kk. só
  • 2 egész tojás
  • 1 dl étolaj
  • 3 -4 dl tej (nálam laktózmentes)
  • 1 dl főző tejszín (nálam laktózmentes)
  • 1 db kicsi cukkini (kb. 40-50 dkg)

Gombakrém:

  • 20 dkg csiperkegomba (nálam most vegyesen volt barna és fehér csiperke)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk. rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk fehérbors
  • 10-12 dkg vaj (nálam laktózmentes)

Elkészítés:

  • Gofri:
    • A cukkinit alaposan megmossuk, megszárítjuk és reszelőn lereszeljük. Pici sóval szórjuk meg, és hagyjuk állni egy kicsit. Közben a tészta egyéb összetevőit keverjük össze. Ha sűrűnek találjuk kevés tejet vagy tejszint adhatunk még hozzá. De a végső állag elérése azután kerüljön megállapításra, mikor már a cukkini is belekerült a keverékbe (kinyomkodva). Ezután kevés olajjal megkent gofri sütőbe téve süssük ropogósra.
  • Gombakrém:
    • A gombát főzzük meg sós vízben, majd rakjuk turmix gépbe, s adjuk hozzá az aprított hagymát, fokhagymát, fűszereket és a vajat, s turmixoljuk össze. Állagát tekintve lehet lágyabbá tenni egy kis tejjel, s sűrűbbé egy kis vajjal. De azzal számolni kell, hogy a végső állagát hűtés után kapja, hiszen a vaj meg fog dermedni benne.

Tálalás:

 A gombakrémet a gofrira halmozva azonnal fogyasztható.img_20200828_161652.jpgimg_20200828_161814.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr516207496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása