Sóskafőzelêk
2019. szeptember 22. írta: Ízvilágom

Sóskafőzelêk

3ee3cb30-0946-4b92-9fae-9b77cfc41d2d.jpegBorzasztóan egyszerű, borzasztóan finom (mi legalább is nagyon szeretjük) és még meg is fizethető. Sült hússal, főtt krumolival, tükörtojással, vagy csak szimplán főtt virslivel tálalható, ahogyan most nálam is kêszült. 

Adag: 2-3 fő

Elkészítési idő: 20 perc + előkészítés

Hozzávalók: 

  • 0,5 kg sóska
  • csipet só
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek olaj
  • 1 ek. liszt (nálam rizsliszt)
  • kb. Fêl liter tej (nálam most mandula tej)

Elkêszítés:

A sóska vastag szárát leszedjûk, levágjuk (én a levél tövénél vágtam le, hiszen úgyis összeturmixolom majd), megtisztítjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk. Ezután megszórjuk liszttel, sóval, borssal, felötjük egy kevés tejjel, majd összeturmixoljuk, es a maradék tejjel a megfelelő állag eléréséig higítjuk. 

Villámgyors és szerintem az egyik legjobb “gyorskaja” ;) Ezt már gyerekkoromban is szerettem...van ami sosem változik ;)

f6b447f6-fad5-4724-b93e-93a1c36a9513.jpeg 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5715158962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása