Borzasztóan egyszerű, borzasztóan finom (mi legalább is nagyon szeretjük) és még meg is fizethető. Sült hússal, főtt krumolival, tükörtojással, vagy csak szimplán főtt virslivel tálalható, ahogyan most nálam is kêszült.
Adag: 2-3 fő
Elkészítési idő: 20 perc + előkészítés
Hozzávalók:
- 0,5 kg sóska
- csipet só
- 1 ek. cukor
- 1 ek olaj
- 1 ek. liszt (nálam rizsliszt)
- kb. Fêl liter tej (nálam most mandula tej)
Elkêszítés:
A sóska vastag szárát leszedjûk, levágjuk (én a levél tövénél vágtam le, hiszen úgyis összeturmixolom majd), megtisztítjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk. Ezután megszórjuk liszttel, sóval, borssal, felötjük egy kevés tejjel, majd összeturmixoljuk, es a maradék tejjel a megfelelő állag eléréséig higítjuk.
Villámgyors és szerintem az egyik legjobb “gyorskaja” ;) Ezt már gyerekkoromban is szerettem...van ami sosem változik ;)