Szintén egy spenótos receptet hoztam, ami laktató, villámgyors, vitaminokban gazdag (hiszen mind a spenót, mind a hal tartalmaz légontossáú vitaminokat) és számomra laktató is. S mivel nekem most mind a spenót, mind pedig a halacska a fagyasztóból jött, így mêg vásárolni sem kellett hozzá, szóval amolyan “lusta” módban kêszülhetett :) kevés alapanyag, gyorsan elkészül, felmelegít, táplál...kell ennél több?! ;)
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 30 dkg spenót
- 20 dkg lazac ( használhatunk füstölt lazacot is, én most előbb megsütöttem a filét s utána daraboltam)
- 1 csomag ( 500 g) spagetti tészta (nálam gluténmentes)
- 1 dl tejszîn (nálam laktózmentes)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olîva olaj
- 4 egész tojás
- só, bors
Elkészîtés:
A tésztát forrásban lévő sós vízben fogkeményre főzzük. A spenótot kevés olîva olajon a zúzott fokhagymával együtt fonnyasszuk meg, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. A tojásokat verjük fel, s keverjük össze kevés sóval, borssal és a tejszínnel. Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le, s forgassuk össze mêg forrón a tojásos keverékkel és a spenóttal, s tálalás előtt keverjük össze az apró darabokra szedett lazaccal (akár a sült akár a füstólt lazaccal).