Vegyeshús leves
2019. január 03. írta: Ízvilágom

Vegyeshús leves

71288e6b-f050-49ba-89f0-3b5e1e536687.jpeg
Ez a leves, nálam egyrészt egy újévi fagyasztókiürítésből adódott, másrészt pedig, mert a húslevest bármikor képes vagyok elfogyasztani, s ilyenkor télen, amikor a bacik mindenhonnan támadnak (és jelen esetben meg is nyerték et a csatát) kiváló ellenszer lehet, amellett, hogy finom, felmelegít, jóleső érzéssel tölt el. S mivel jelen esetben háromféle hús került bele, igy ezen trió által nagyon kellemes zamattal örvendeztetett meg a végeredmény. Finom volt. Amikor a Zuram kétszer is merít egy levesből, az jól sikerültnek számít, mert nem annyira rajong a levesekért. Nos, ez most megtörtént.  :)  Ámbár a főzési idő sokkal hosszabb, mint egy átlagos levesnél, de néha megengedhetjük magunknak ezt a plusz időt, amíg tovább rotyog a tűzhely, mint normál hétköznapokon. 

Adag: 4 fő

Ár: 1200 Ft

Elkészítési idő: 3 óra

Hozzávalók: 

  • 15 dkg sertés oldalas
  • 20 dkg marha nyak
  • 15 dkg csirke zúza és máj vegyesen
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5-6 gerezd fokhagyma (nagyon szeretem így nálunk sok,kerül bele, de lehet csökkenteni az adagot)
  • 2 kisebb fej vöröshagyma 
  • 2 szár szárzeller
  • fél fej karalábé
  • fél fej zellergumó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2,5 liter víz
  • só, feherbors, babérlevél, színesborsízlés szerint
  • egy csipet sáfrány

Elkészítés:

A sertés oldalast és a nagyobb darabokra vágott marhanyakat magas hőmérsékletre berakjuk a sütőbe és pár perc alatt (tényleg csak maximum 5 perc) kérget pirítunk rájuk, majd egy magas falú edénybe helyezzük a csirkezúzával együtt, és hozzá adunk kb 2,5 liter jéghideg vízet. Majd lassú tűzön kezdjük el főzni. Az első forrás után adjuk hozzá a megtisztított és darabokra vágott zöldségeket a borsó kivételével. Sózzuk borsozzuk, adjuk hozzá a babérleveleket. Amikor felhabzik szűrjük le a habot, majd szintén alacsony lángon további pár óráig lassan hagyjuk rotyogni. Mikor már a hús leomlik a csontról,illetve villával szét lehet szedni, akkor adjuk hozzá a csirkemájat és a borsót, valamint a sáfrányt is szórjuk rá. Aki szeretné le is szűrheti, s csak azután tálalja. Főzhetünk bele tésztát levesbetetnek, de mivel rengeteg a zöldség benne, így most ezúttal ezt én nem dúsitattam vele. 

39e7f743-2ebf-4878-84ac-bd77c3e5e332.jpeg
 8772253c-ff65-434f-9a1b-d21ee39ca63d.jpegae7f16d6-9f23-42a6-8730-a7c70b1bbcc7.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr3014531232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása