
Adag: 2 fő
Ár: 500 Ft
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- Fél főtt csirkemell
- 5-6 Laskagomba (kinek mennyi maradt a hűtőben. Minél több van benne annál gazdagabb a leves)
- 1 liter víz
- 1 tk örölt füstölt paprika
- 10 dkg kemény sajt (nalam most gouda)
- fejenként egy tojás
- 2 marék levesbe való tészta ( nálam Gluténmentes változatban)
- só
- fekete bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- egy csepp ecet a biggyantott tojás főzővizébe
Elkészítés:
A csirkemellet tepkedjük szálaira, majd öntsük fel vízzel. Hagyjuk lassan felforrni a vizet, közben fűszerezzük, adjuk hozzá a gombát. A nagyobb darabokat tépkedjük össze. Hagyjuk rotyogni egyet -kettőt, közben pedig forró vízben készítsük el a buggyantott tojást. ( forró de nem lobogó vîzbe öntsünk kb egy ek. ecetet, majd csináljunk örvényt a vízben s ejtsük bele a tojást. A fehérje hamar megfő, míg a sárgája épp megfelelően lágy marad. Miután kivettük rakjuk jeges vízbe felhasználásig). A sajtot reszeljük le és teflonos serpenyőbe olvasszuk meg, süssük ropogósra, s tördelve tálaljuk. Közben a tésztát is főzzük ki, vagy bele, s forrón tálaljuk.


