Egy újabb gyöngyszem ami tökéletesen magába fogadja, hova tovább igényli a hűtőben található maradék alapanyagokat.
Kiváló reggelire, vacsorára, tízóraira.
Adag: 4-6 fő
Ár: 700 Ft
Elkészítési idő: kb 40 perc
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 10 - 15 dkg maradék sült hús
- 1 marék borsó
- 1 marék zöldbab
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 apróbb burgonya
- fél sárga pritamin paprika
- fél piros pritamin paprika
- kb. 10 dkg laktózmentes sajt
- 2-4 vékony szelet hegyes erős paprika (opcionális)
- pár karika sárga habanero paprika (opcionális)
- só, bors
- zsír
Elkészítés:
A borsót kifejtjük, a zöldbabot feldaraboljuk, és sós vízben kifőzzük őket. Míg a zöldségek főnek, kevés zsíron megpirítjuk előbb az apró kockákra vágott burgonyát, majd mikor már szép pirosak kiszedjük őket. Ugyanebben a serpenyőben (lehetőség szerint olyan serpenyőt válasszunk, amit be tudunk rakni a sütőbe is), beleszaggatjuk, vagy vágjuk a maradék húst és pirítunk rajta egy keveset és azt is kiszedjük. Ezután a szeletekre vágott hagymát és zúzott fokhagymát tesszük a serpenyőbe majd hozzá adjuk a csíkokra vágott pritamin paprikákat és pár percig együtt sütjük, majd hozzá adjuk a húst, a burgonyát, sózzuk, borsozzuk és leöntjük a felvert tojást. Ezután megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, és reszelt sajttal. Aki szereti az erősebb ízeket most szórhatja meg a chili paprikával és a hegyes erőssel. Ezután rakjuk be az előmelegített sütőbe és kb. 5 perc alatt készre sütjük.