Bőrös malaccomb, coselaw salátával
2017. október 31. írta: Ízvilágom

Bőrös malaccomb, coselaw salátával

A coselaw salátát nagyon szeretem. Tök egyszerű, teljesen alap saláta, én mégis oda vagyok érte. S bár minden gond nélkül el eszegetem önmagában is, mégis ha már ebédről van szó, valamit mégiscsak illik tálalni hozzá.

A választás végül a malacra esett. Ropogós bőrrel, porhanyós hússal, hmm... a vegetáriánusok most ne figyeljenek :) vagy ha igen, akkor csak a salátára :) 

Természetesen az ebéd GM, és LM 

Adag: 4-6 fő

Ár:  kb. 2000 Ft

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 1.5 kg bőrös malac comb
  • 1 közepes fej édes káposzta
  • 5-6 db nagyobb sárgarépa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy dobozos LM tejföl (nálam Aldiból)
  • 1 fél doboz Univer majonéz (LM, GM)
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál méz
  • fél citrom leve
  • 2 dl száraz fehérbor (vízzel is helyettesíthető)
  • 2 evőkanál étkezési zsír
  • pár szem egész  bors

Elkészítés:

A malac combot tisztogassuk meg, majd jó bőven sózzuk meg mindkét oldalát. Hagyjuk pihenni 10-15 percig, majd egy tepsibe helyezzük bele, egy fej darabolt vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma és 2 darab darabolt répa társaságában. Ezt öntsük nyakon kb. 2 dl fehérborral valamint 2 kanál zsírral, megszórjuk az egész borssal és fedjük le alufóliával, s előmelegített 200 fokos sütőben süssük 1 órán keresztül. 

Ez alatt az idő alatt míg a malac sül, reszeljük le a káposztát (vagy aki ügyes vágja extra vékony csíkokra), tegyük ugyanezt a répával és a hagymával is. Ezután egy nagy tálba rakjuk a zöldségeket, sózzuk be, majd hagyjuk pihenni hűtőben kb. 20 percig.

Míg a malac sül, a saláta alap magába szívja a sót, keverjük össze a szószt, egy akkora tálba amibe a saláta is bele fog férni, és kényelmesen össze tudjuk keverni majd a két egységet. A doboz tejfölt, a majonézzel, mustárral, mézzel, egy kevés citromlével, borssal és az 1 gerezd zúzott foghagymával homogén állagúra keverjük. A káposzta levét a 20 perc letelte után jól nyomkodjuk ki belőle, s úgy tegyük a szószhoz, ezután óvatosan keverjük össze, hogy mindenhol bevonja a káposztát a majonézes szósz. Ízlés szerint még lehet sózni, borsozni, esetleg édesíteni ha szükséges. Ez a saláta azért jó, mert mindenki a maga ízvilágához igazíthatja. Amíg a malac sül, tegyük be a hűtőbe a salátát, hogy hidegen tálalhassuk.

Az egy óra letelte után vegyük le az alufóliát a malacról, majd még süssük 15-15 percig mindkét oldalát 180 fokon, hogy szép színt kapjon. 

Ezután a salátával együtt tálaljuk.

 bc33eba0-95ce-431b-a75a-85629f0b4369.jpeg016202cc-5cda-40bb-a1c6-ce4c0d91b5eb.jpeg82503d71-6162-4e18-afd6-4259cbcb39df.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr8713116460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása