Tripla csokis torta
2017. július 20. írta: Ízvilágom

Tripla csokis torta

Szülinapot ünneplünk. Mégpedig a Főnök szülinapját. :) 

 

Hozzávalók:

Tésztához:

14 dkg Liga LM margarin

200 g folyékony édesítőszer

4 tojás

5 dl mandula tej

50 dkg GM  sütemény liszt

12 dkg Holland kakaópor

2 csomag GM sütőpor

20 dkg GM csokoládé

Krémhez:

2 csomag GM vaníliás pudingpor

7 dl mandula tej

2 csomag GM fehér csoki

400 g Liga LM margarin

Elkészítés:

A krémhez a pudingot a tejjel és a csokival együtt a szokásos módon megfőzzük, majd félre tesszük míg teljesen ki nem hűl. Ez alatt elkészítjük a tésztát. 

 A margarint az édesítővel habosra keverjük, majd hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, majd apránként a kakaóport, sütőporos lisztet és az olvasztott csokit és robotgéppel jól összekeverjük, s egy kilisztezett (rizsliszt) sütőformába öntjük (nálam 26 cm-es torta forma). 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. 

A töltelék ha kihűlt, puha habosított vajat keverünk hozzá, s amint a torta kihűlt, három részre vágjuk s töltjük a krémmel úgy, hogy a külsejét is be tudjuk vonni egy kevés krémmel. Majd gőz felett felolvasztott csokit csorgatunk rá, s díszítjük. 

Boldog szülinapot Főni :) 

 

img_6670.JPGimg_6660.JPGimg_6661.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr9412675207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segna 2017.10.05. 21:25:24

Kicsit viccesnek találom a margarin alkalmazását, ebben teljesen mentes, egészséges tortában. Akkor inkább kókuszzsír...

egy kicsit keveslem benne a 14 dkg zsiradékot 50dkg GM liszt+12 dkg kakaóporhoz... A plussz csoki ellensúlyozza ezt? Annak mekkora a zsírtartalma? Nekem mindig fojtós lesz ui., de ezt nagyon kipróbálnám...
Segítségedet előre is köszönöm!

Ízvilágom 2017.10.05. 21:32:16

@Segna: nem készült direktben egészségesnek :) ezert ha viccesnek találod sajnalom. Csupan ezek az alapanyagok voltak itthon, hat ezekből dolgoztam. Én általában kísérletezem, s ez esetben most elég volt ennyi zsiradék. A töltelekkel és a rajta lévő finomságokkal együtt a kollegák azóta is emlegetik. Bár en nem eszem édességet, de ez nekem eleg visszajelzes volt.
süti beállítások módosítása