Szeretem, a tavaszt, szeretem a zöldségeket, és nem utolsó sorban szeretem a zöldség leveseket is. A mai ebéd egy gyors, egyszerű, olcsó, friss, natúr leves volt. Kiváló módja annak, hogy egy kis egészséget csempésszek az asztalra. Hiszen valahogy csak muszáj vitamint adagolnom az Zuramba is ;)
Adag: 2 fő
Ár: 500 Ft
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
- 10 dkg laska gomba
- 3-4 brokkoli rózsa
- 2-3 karfiol rózsa
- 2 db sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 3-4 evőkanál rizsdara
- 1 szem lila burgonya - hagyományosat is használhatunk, de nekem tetszett a színe :)
- 1 tojás
- só
- őrölt bors
- Csipet tárkony
Elkészítés:
A tojást felverjük, hozzá keverjük a rizsdarát, pici sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, s félre tesszük "dagadni". A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A répát, zöldséget karikákra vágjuk, és a karfiollal együtt 1 liter hideg vízbe rakva felrakjuk főni. Sózzuk és fedő alatt alacsony lángon főzzük nagyjából 20-25 percig. Ezután hozzá tesszük a leveshez a brokkoli rózsákat, a gombát, és a kockára vágott krumplit és főzzük még negyed órán keresztül. Ekkor a rizsdarából kis golyókat formázunk vizes kézzel, vagy kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk, és a levesbe készre főzzük a zöldségekkel együtt. Ez nagyjából még 10-15 percet vesz igénybe. Ez alatt minden hozzávalónak készre kell főnie.
Tálaláskor ízlés szerint borssal megszórhatjuk.