Tavaszi vegyes zöldség leves rizsadara gombóccal
2017. április 03. írta: Ízvilágom

Tavaszi vegyes zöldség leves rizsadara gombóccal

Szeretem, a tavaszt, szeretem a zöldségeket, és nem utolsó sorban szeretem a zöldség leveseket is. A mai ebéd egy gyors, egyszerű, olcsó, friss, natúr leves volt. Kiváló módja annak, hogy egy kis egészséget csempésszek az asztalra. Hiszen valahogy csak muszáj vitamint adagolnom az Zuramba is ;) 

Adag: 2 fő

Ár: 500 Ft

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg laska gomba
  • 3-4 brokkoli rózsa
  • 2-3 karfiol rózsa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 3-4 evőkanál rizsdara
  • 1 szem lila burgonya - hagyományosat is használhatunk, de nekem tetszett a színe :)
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • Csipet tárkony

Elkészítés:

A tojást felverjük, hozzá keverjük a rizsdarát, pici sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, s félre tesszük "dagadni". A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A répát, zöldséget karikákra vágjuk, és a karfiollal együtt 1 liter hideg vízbe rakva felrakjuk főni. Sózzuk és fedő alatt alacsony lángon főzzük nagyjából 20-25 percig. Ezután hozzá tesszük a leveshez a brokkoli rózsákat, a gombát, és a kockára vágott krumplit és főzzük még negyed órán keresztül. Ekkor a rizsdarából kis golyókat formázunk vizes kézzel, vagy kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk, és a levesbe készre főzzük a zöldségekkel együtt. Ez nagyjából még 10-15 percet vesz igénybe. Ez alatt minden hozzávalónak készre kell főnie. 

Tálaláskor ízlés szerint borssal megszórhatjuk.

img_5875.JPGimg_5876.JPGimg_5874.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr912398871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása