Cukkini időszak van. Magam is cukkinit eszem cukkinivel. Nyersen nasiként, főzve pörköltként, sütve, rántva, töltve mindenhogy :)
Most épp pörköltként.
Ez az étel is a ronda de finom kategóriába sorolandó, plusz a gluténmentesbe és laktózmentesben is.
S zulajdonképp húsmentes is, bár ebben most van egy kis császárszalonna, de anélkül, szimplán növényi olaj alapon is remek.
Adag: 2 fő
Ár: 500 Ft
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 10 dkg császárszalonna megpirítva
- 1 fej hagyma
- Pirospaprika
- Só, bors
- Kevés csípős piros arany vagy 1 késhegynyi chili por
- 1 evőkanál paradicsomlé
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés császárszalonnát megpirítunk. A hagymát apróra vágjuk és a szalonna zsírján üvegesre pirítjuk. Mikor a hagyma kellőképp összeesett, a szokásos módon paprikát szórunk rá, rászedjük a felkockázott cukkinit és a megpirított szalonnát, s vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés csípős piros aranyat, vagy kevés paradicsomlevet önthetünk hozzá ízesítés gyanánt! 10 perc alatt megpuhul a cukkini, s már tálalható is! Most én épp rizzsel.