Baconbe tekert kacsamell salátával
2016. július 27. írta: Ízvilágom

Baconbe tekert kacsamell salátával

 Szeretem a kacsahúst. Nagyon. Gyerekként, mikor a nagymamámnál az udvaron szaladgáltak a kacsák sokszor volt kacsasült. Azóta is ritkán jutok hozzá olyan húshoz amire emlêkszem. Jelen esetben kacsamellet használtam, amihez azért könnyebben hozzá lehet jutni, mint egy egész nem túl zsíros, nem túl tokos egész szárnyashoz.  

Ez az étel is egy viszonylag gyorsan elkészíthető étel, melyet én most salátával kínáltam. 

A kacsamellet mindenki a saját szájíze szerint készíti el, s sokan nem is szeretik. Pedig ha jól el van készítve, isteni tud lenni. 

Ár: 1200 Ft

Adag: 2 fő

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 2 db kacsamell (ezúttal a bőre nélkül)
  • 0.5 csomag szeletelt bacon
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 db lilahagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db főtt tojás
  • 2 db paradicsom
  • 500 g saláta keverék
  • 10 dkg eidami sajt ( ez a sajt laktózmentes, ezêrt sok esetben használom ezt a fajtát)
  • 2 dl natúr joghurt (laktózmentes)
  • szezámmag 

 

Elkészítés:

A kacsamellet alaposan tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Tekerjük be a bacon szeletekbe és alufóliával lefedett tepsiben, kb. 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Amikor a hús megsült, éles késsel, még forrón vékony szeleteket vágunk belőle, s pár perc alatt összeállítjuk a salátát.

Amíg a hús sül, addig karikázzuk fel (reszelővel a leghatékonyabb) a megtisztított lila hagymát és a póréhagymát, majd papírvékonyan szeleteljük fel a fokhagymát. A tojást keményre főzzük és szeletekre vágjuk. A paradicsomot és a sajtot szintén szeletekre vágjuk.

A salátát egy tál aljára halmozzuk, majd random módjára rádobáljuk a felkarikázott lila hagymát, póré és fokhagymát, valamint a felkockázott sajtot, majd szépen elosztva rá kerülhetnek a paradicsom és tojás szeletek. A salátatál közepére halmozzuk a hússzeleteket, s az egész tálat megszórjuk szezámmaggal.

A salátára készíthetünk öntetet. Én 2 dl natúr joghurtból, egy késhegynyi sóból, két csipet borsból, valamint a hús kisült zsiradékából (kb. 1 evőkanálnyit használtam) készítettem öntetet.

Öntettel és anélkül is igazán finom ebéd kerekedett!

baconbe_tekert_kacsamell_salataval_glutenmentes_4.JPGbaconbe_tekert_kacsamell_salataval_glutenmentes_8.JPGbaconbe_tekert_kacsamell_salataval_glutenmentes_5.JPGbaconbe_tekert_kacsamell_salataval_glutenmentes_9.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr277413248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása