A császármorzsa gyerekkorom egyik kedvence. Nagymamám is, anyukám is valami istenien készítette el nekünk annak idején vacsorára.
Emlékszem jó sokáig kellett a tűzhely mellett állni, mire elkészült ezt a "mennyei manna". :)
S valóban, elég időigényes, de megéri az áldozatot :)
Akár ebédre, akár vacsorára a gyerekek (és felnőttek) kedvence lehet ;)
Adag:2-4 fő
Ár: 800 Ft
Elkêszítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 bögre Schär C mix liszt
- 2 bögre rizsdara
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- Kb 0.5 l laktózmentes tej (annyi amennyitől híg palacsinta tésztát kapunk)
- 2 ek folyékony édesítő (nálam eritrit)
- 2 dl étolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, palacsinta tészta állagúnak kell lennie. A tésztát állni hagyjuk nagyjából 15 percig, majd ha szüksêges higítjuk még egy kevés tejjel, s egy felforrósított serpenyőbe olajat teszünk, amihez a tèsztát is hozzá öntjük. (Én jelenleg teflon serpenyőt használtam) Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, nagyjából 30 perc alatt készre, szép barnára sütjük. Lekvárral tálaljuk! (Én most édesítővel készült házi eper lekvárral)