Glutén - laktóz és cukormentes császármorzsa
2016. július 23. írta: Ízvilágom

Glutén - laktóz és cukormentes császármorzsa

A császármorzsa gyerekkorom egyik kedvence. Nagymamám is, anyukám is valami istenien készítette el nekünk annak idején vacsorára.

Emlékszem jó sokáig kellett a tűzhely mellett állni, mire elkészült ezt a "mennyei manna". :)

S valóban, elég időigényes, de megéri az áldozatot :)

Akár ebédre, akár vacsorára a gyerekek (és felnőttek) kedvence lehet ;)

Adag:2-4 fő

Ár: 800 Ft

Elkêszítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 bögre Schär C mix liszt
  • 2 bögre rizsdara
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • Kb 0.5 l laktózmentes tej (annyi amennyitől híg palacsinta tésztát kapunk)
  • 2 ek folyékony édesítő (nálam eritrit)
  • 2 dl étolaj

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, palacsinta tészta állagúnak kell lennie. A tésztát állni hagyjuk nagyjából 15 percig, majd ha szüksêges higítjuk még egy kevés tejjel, s egy felforrósított serpenyőbe olajat teszünk, amihez a tèsztát is hozzá öntjük. (Én jelenleg teflon serpenyőt használtam) Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, nagyjából 30 perc alatt készre, szép barnára sütjük. Lekvárral tálaljuk! (Én most édesítővel készült házi eper lekvárral)

csaszarmorzsa_4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr737268189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása