Ma egy amolyan"hófordulós" vacsi készült. Természetesen ez is gluténmentes változatban.
Igen-igen talán manapság már nem megszokott, de én meg szoktam emlékezni arról a bizonyos dátumról, ha más nem hát egy vacsorával, esetleg egy pohár borral. És a Zuram...no igen van, hogy ő sem felejti el... :D :P
Adag: 2 fő
Ár: 600 Ft
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús ( nálam most sertés-marha vegyesen)
- Ízlês szerint só
- Ízlés szerint cayenne bors
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Kb 50 g Brie sajt (vagy bármilyen könnyen olvadó sajt)
- tojás
- Gluténmentes liszt
- gluténmentes zsemlemorzsa (én most kukoricás abonett kenyeret daráltam le, s ebből készült a morzsa)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük.
A hagymát megpucoljuk és vastag szeleteket vágunk belőle. Egy hagymát három felê vágunk, így kellőkêppen vastag szeleteket kapunk. Ezeket a szeleteket szétszedjük rétegekre, bőséges könnyzápor kíséretében :)
A sajtból akkora szeleteket/kockákat vágunk, amekkora a hagyma karikák ámérője.
A hagymákat picit megsózzuk, ez nem csak ízesíti, de a panírozáskor is segít a liszt megtapadásában. Majd a darált húsból egy kis adagnyit minden hagyma karika közepébe helyezünk, amire rákerül a darabka sajt, erre pedig egy újabb adag hús.
Ezután a megszokott módon liszt, tojás, zsemlemorzsa segítségével panírozzuk a kis korongjainkat. A tojás zsemlemorzsa lépcsőt érdemes kétszer ismêtelni, hogy elég vastag réteg legyen rajtuk. Ez segíti abban is, hogy mire a panír kellő színt kap, addigra ahús is bizonyosan átsül, valamint a sajt esetleges kifolyását is megakadályozza. Arról nem beszélve, hogy a rántott dolgokban mindig a panír a legfinomabb.
Bő forró olajban, lassú tűzön szép aranybarnára sütjük.
Én most friss salátával, kockázott padlizsánnal ês házi ezersziget öntettel tálaltam.