Tombol a nyár, mindenki fagyizni megy, jeges limonádét iszik, s hideg gyümölcs levest eszik. Hisz ezt a hőséget csak így lehet kibírni.
Bezzeg én.... Sikerült egy remekbe szabott torokgyuszit beszednem. Nyár közepén... Miért is nem lepődök meg ezen! Nem is én lennék. :)
Ennek okán, hogy ne csak a késszúrásokat érezzem minden nyelésnél a torkomban, elkészítettem vacsira ezt a villámgyors, gyulladáscsökkentő és baci ölő forró "gyógylevest". Igazán remélem, hogy nem csak finom, de hatékony is, mert nem túl kellemes 38 fokban fájó torokkal, hang nélkül létezni.
Adag: 2-4 fő
Ár: 500 Ft
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2 egész fej fokhagyma
- csipet só
- csipet fekete bors
- 1 l csirkehús alaplé
- 1 evőkanál gluténmentes liszt
- 1 dl laktózmentes főzőtejszín
- 15 g laktózmentes margarin
Elkészítés:
A fokhagymát tisztítás és aprítás után a vajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a lisztet, s felöntjük a csirke alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd mikor felforrt hozzáadjuk a tejszínt, s az első forrás után reszelt sajttal, vagy sajtos pirítóssal még forrón tálaljuk.