Mostanában, mint majd minden nő - bevallva, vagy anélkül - odafigyelek a kalóriákra, és az egészséges étkezésre. Hisz ha már itt a nyár, az ember lánya mégsem nézhet ki úgy, mint egy ámbrás cet ;)
Arról nem is beszélve, hogy manapság, mikor mindent tele nyomnak tartósítószerekkel, térfogatnövelőkkel, és ki tudja még mi mindennel, tényleg nem mindegy mit viszünk be a szervezetünkbe. Nem véletlen mondták az okosok, hogy "az vagy amit megeszel". Ez bizony valóban így van.
Ez a szelet jó lehet reggelire, uzsonnára, de akár nassolni is lehet belőle.
Gyors, kiadós, s mennyiségileg elosztva nem is olyan vészesen magas az ára.
Adag: 2-6 fő
Elkészítési idő: 40-45 perc
Ár: 800 Ft
Hozzávalók:
- 2 marék gluténmentes zabpehely
- 2 evőkanál chia mag
- 1 marék szezámmag
- 1 marék lenmag
- 1 marék hántolt napraforgó mag
- 10 dkg vegyes kandírozozz gyümölcs (bárnilyen aszalt gyümölccsel helyettesíthető)
- 2 evőkanál méz (nálam akác, de helyettesíthető steviaval is)
- 2 dl laktózmentes tej
ízlés szerint akár kevés csoki darab is kerülhet bele. De nálam ez most kizárva az "ámbrás cet" szindróma miatt :D :D
Elkészítés:
A chia magot szórjuk bele 2 dl tejbe, s hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ez nagyjából 15 perc alatt megtörténik. Akkor jó ha majdnem puding állagú. Míg a mag dagad, a többi hozzávalót egy nagyobb tálba szórjuk a mézzel együtt. Mikor a mag megfelelő állagú öntsük a többi alapanyaghoz és alaposan keverjük össze. Ezután egy alufóliával kibélelt, kivajazott tepsibe egyengetjük. Szilikon formát használók előnyben, így nem kell sem kivajazás, sem pedig alufólia. Majd nagyjából 20-25 percig közepes lángon sütjük.
Hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük.