Szeretem a kacsát bár ritkán készítem. Most mégis úgy éreztem megérdemeljük ezt a finom szárnyast.
Hozzávalók:
- 2 kacsacomb
- 1 nagyobb édesburgonya
- 3 közepes sárga burgonya
- Só
- bors
- rozmaring (friss v szárìtott ìzlés szerint)
A káposzta salátához
- 10 dkg lilakáposzta
- 10 dkg fehér káposzta
- 1 kis fej lila hagyma
- 2 ek étolaj
- 1 lime (ha nincs a citrom is megfelel) frissen facsart leve
- Fél tk só
- Egy csipet frissen őrölt bors
Elkészítés:
A kacsa combokat alaposan megtisztítjuk majd sózzuk borsozzuk, megszórjuk a felaprított vagy szárított rozmaringgal és bőrrel lefelè egy tepsibe helyezzük. Attól függően mennyi háj van a kacsacombokon kevés kacsazsírt rakunk alá és kb két deci vizet. Alufóliával letakarjuk és forró sütőbe tesszük nagyjából egy órára.
Míg a kacsa sül a burgonyákat héjastól jól megmossuk és kockákra vágjuk. Kevés sóval megszórjuk és jól megforgatjuk, hogy mindenütt érje a só. Félre tesszük s közben vékony csíkokra vágjuk vagy reszeljük a kétféle káposztát, illete a lila hagymát, majd egy tálba halmozzuk őket. Sózzuk, borsozzuk, csepegtetünk rá egy kis lime levet, étolajat majd jól össze forgatjuk és tálalásig hűtőbe tesszük.
Amikor a kacsa már egy órája sül és a húsa kellően puha, levesszük róla a fóliát, megfordítjuk és mellé szórjuk a burgonyákat és még egy fél órára visszatesszük a sütőbe.