Hozzávalók: 2 főre
- 30dkg harcsa
- 3 púpozott evőkanál gluténmentes liszt
- 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
- 1 tojás
- Fél csomag sütőpor
- 3 - 3,5 dl szóda(gluténmentes liszteknél több folyadék kell ezért ez a mennyiség)
- 1 teáskanál só
- 1 avokádó
- 2-2marêknyi rukkola saláta
- fêl kisebb édeskömény
- 2 kisebb paradicsom
- 1kis dobozos görög joghurt
- Csipetnyi ételízesìtő
Elkészítés:
A lisztet, a keményítőt, tojást, a sütőport és a sót a szódával kicsit sűrűbb palacsinta tésztává keverjük össze. A halat megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd kevés sóval megszórjuk. Bő olajat hevítünk, a palacsinta tésztába mártjuk a halakat és a forró olajba rakjuk őket.
Míg sül, az édesköményt vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a rukkola salátával majd halmozzuk egy tányêrra. A halat sütés után papírtörlőre szedjük és közben ketté vágjuk az avokádót, kikanalazzuk a héjából, felcsíkozzuk és a salátára helyezzük. Ugyanezt tesszük a megtisztított paradicsommal is. Végül a hal kockákat a saláta tetejére helyezzük és tálaláskor ételízesîtővel elkevert görög joghurttal öntjük nyakon.