Csontleves babêrlevéllel
2016. január 15. írta: Ízvilágom

Csontleves babêrlevéllel

Gondoltam újév napján bizonyára jót fog tenni egy kis leves. És igen húsleves, csontleves, bármi ami gyógyítólagnhathat a "megkínzott" szilveszteri gyomorra. �

Éppen ezért én a csontlevest választottam, egy kis csavarral. Hiszen a levescsontot imádott nővérem küldte a szokásos téli disznóvágás folyományaként, a többi hozzávaló fellelhető volt a hútőmben, a csavar pedig tőlem azt hiszem nem meglepő � Ez a csavar a babérlevél. És milyen jó, hogy kipattant ez a kis plusz fűszer a polcról �

Adat: 2 fő

Ár: 700 Ft

Elkészítési idő: 3 óra ( igen soknak tűnhet, de így az igazi) �

Hozzávalók:

  • 1 -2 db húsos leves csont
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1kis gumó karalábé
  • 1 kis gumó (vagy darab) zeller
  • 1 kis chilli paprika
  • egész bors
  • csipet sáfrány
  • kevés ételízesítő ( vegeta)
  • 2 levél babér
  • kevés (gluténmentes) levestészta

Elkészítés:

A csontot a megtisztított zöldségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni a legkisebb lángon. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. S hagyjuk rotyotni nagyjából három órán át. Időközben ha felhabzik, leszedjük róla. A sáfányt a főzés vége előtt fél órával adjuk hozzá. Gyönyörű színt kap tőle a leves. Míg a leves rotyog, kifőzzük a tésztát sós vízben. Amikor a zöldségek megpuhultak s a hús is megfőtt, külön tányérra szedjük őket, a levest pedig sűrű lyukú szűrőn átszűrjük. Így kapunk egy csodásan tiszta levest, s mindenki aztmszed magának bele amit szeretne. 

image_8.jpegimage_6.jpegimage_7.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr568275460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása