Gondoltam újév napján bizonyára jót fog tenni egy kis leves. És igen húsleves, csontleves, bármi ami gyógyítólagnhathat a "megkínzott" szilveszteri gyomorra. �
Éppen ezért én a csontlevest választottam, egy kis csavarral. Hiszen a levescsontot imádott nővérem küldte a szokásos téli disznóvágás folyományaként, a többi hozzávaló fellelhető volt a hútőmben, a csavar pedig tőlem azt hiszem nem meglepő � Ez a csavar a babérlevél. És milyen jó, hogy kipattant ez a kis plusz fűszer a polcról �
Adat: 2 fő
Ár: 700 Ft
Elkészítési idő: 3 óra ( igen soknak tűnhet, de így az igazi) �
Hozzávalók:
- 1 -2 db húsos leves csont
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1kis gumó karalábé
- 1 kis gumó (vagy darab) zeller
- 1 kis chilli paprika
- só
- egész bors
- csipet sáfrány
- kevés ételízesítő ( vegeta)
- 2 levél babér
- kevés (gluténmentes) levestészta
Elkészítés:
A csontot a megtisztított zöldségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni a legkisebb lángon. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. S hagyjuk rotyotni nagyjából három órán át. Időközben ha felhabzik, leszedjük róla. A sáfányt a főzés vége előtt fél órával adjuk hozzá. Gyönyörű színt kap tőle a leves. Míg a leves rotyog, kifőzzük a tésztát sós vízben. Amikor a zöldségek megpuhultak s a hús is megfőtt, külön tányérra szedjük őket, a levest pedig sűrű lyukú szűrőn átszűrjük. Így kapunk egy csodásan tiszta levest, s mindenki aztmszed magának bele amit szeretne.