Már egy jó ideje vágyom egy kis kínai kajára. Azonban mióta mentesen kell étkezzek nem nagyon szeretek étteremben enni, mert akárhányszor "idegen" (értsd: nem a saját konyhámból származó) helyen ettem, mindig baj lett belőle. Hiába vigyáztam, hiába kérdeztem rá, valami mindig bekerült a szervezetembe.
Ennek kiküszöbölése végett, a saját kis birodalmamban készítettem el a mai kínai ebédet.
Adag: 4 fő
Ár: 1200 Ft
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 450 g gluténmentes spagetti tészta
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 2-3 cm-nyi póréhagyma
- 200 g brokkoli
- 3-4 cm-nyi reszelt gyömbér
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 15 dkg fagyasztott spenót
- fél kápia paprika
- 2 marék csemege kukorica
- 3 evőkanál szójaszósz
- 30 dkg csirkemell
- Csipet só
- bors ízlés szerint
- 3 db mini chilli paprika (Vagy egy hagyományos fél chili paprika)
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítás után csíkokra vágjuk, picit megsózzuk, majd kevés olajon hirtelen kérget sütünk rá, majd egy tányérra szedjük. Ezután ugyanebben a serpenyőbe szórjuk a felkarikázott hagymákat, 5-10 perc után hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felcsíkozott kápia paprikát, az összezúzott fokhagymát és a lereszelt répát. Ismét sózzuk, borsozzuk. Hozzá adjuk a csirkehúst, a reszelt gyömbért, a kukoricát, valamint a szójaszószt és az apróra vágott chillit, majd fedő alatt kb 15 percig főzzük. Ez után adjuk hozzá a fagyasztott spenótot. Ez alatt a tésztát sós vízben kifőzzük, s mikor megfőtt, rászedjük a zöldséges húsra. Pár kanállal a tészta főzővízéből is kanalazzunk a zöldségekre, ezzel kissé lazítjuk annak állagát.
Tálaláskor szezámmaggal és friss póréhagymával szórva tálaljuk.