Csicseriborós cukkini saláta, konfitált kacsamellel
2020. június 08. írta: Ízvilágom

Csicseriborós cukkini saláta, konfitált kacsamellel

img_20200607_190755.jpgMostanában a salátákra vagyok rákattanva, ezért most szó szerint abból főztem ami akadt a konyhában. Mivel volt még cukkinim, de nem volt tipikus salátám, ezért úgy döntöttem ebből alkotok valamit. Ez pedig az alábbi cukkinis csicseriborsós saláta lett. 

Adag: 2 fő

Hozzávalók:

  • 2 db kacsamell
  • 1 közepes cukkini
  • 10 dkg csicseriborsó
  • paradicsom a diszítéshez
  • feta sajt 
  • bors
  • rozmaring
  • kacsazsír

Elkészítés:

A kacsamellet megtisztítjuk, a bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, majd olvadt zsírba helyezzük a melleket, úgy hogy a zsír éppen ellepje azokat. Melléjük helyezünk 1 fej vöröshagymát, 4-6 gerezd fokhagymát, kevés rozmaringot. Ha nincs friss, akkor a szárított is megteszi. Majd kb. 90 fokos sütőbe tesszük és nagyon lassan 2-3 órán át sütjük (abáljuk) A konfitálás lényege, hogy a hús nagyon alacsony hőfokon nagyon lassan süljön. Porhanyós, omlós, ízes végeredményt kapunk.

A zsír pedig egy nagyon ízletes fűszeres zsír lesz, amit később sokszínűen felhasználhatunk. 

Miközben a hús sül, főzzük meg a csicseriborsót sós vízben, ez is minimum 1 órát vesz igénybe, ha csak nem konzervet használunk. Amikor a csicseriborsó kész van, a cukkinit egy szuper konyhai kütyü segítségével, vékony csíkokra vágjuk, mint egy spagetti tésztát, s sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a csicseriborsóval. Ezután paradicsomot darabolunk a tetejére, megszórjuk morzsolt feta sajttal, s a vajpuhára sült kacsamellet szeletelve a tetejére helyezzük.

Kevés kacsazsirral meglocsolhatjuk, de tényleg nem sokkal. 

  • Módfelett egyszerű mégis izletes vacsora, vagy akár könnyű ebéd is lehet.img_20200607_190904.jpgimg_20200607_190759.jpgimg_20200607_190909.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4915677712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása