Csicseriborsós csirke curry
2020. április 06. írta: Ízvilágom

Csicseriborsós csirke curry

img_20200404_152021.jpgVolt itthon csicseriborsó konzerv és voltak itthon olyan fűszerek is, melyek egy kicsi indiai életérzést csempésznek a konyhába, ezért gondoltam, amolyan rögtönzött curryt készítek. S a végeredmény a vélemények szerint finom lett. Bár szó, ami szó, a Cayenne bors nem viccelt most sem :)

Adag: 4 fő

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 közepes csirkemell
  • 1 kk. római kömény
  • 1 kk. madras curry por
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1 csipet cayenne bors (ha nem szeretitek a csípőset, vagy hagyjátok ki, vagy tényleg csak egy csipetet használjatok, mert ez a mennyiség is durván érezhető)
  • 1 tk. só
  • 240 g csicseriborsó konzerv
  • 2 dl natúr joghurt (nálam laktózmentes)
  • 1 dl tejszín (nálam laktózmentes)
  • fekete szezámmal díszítéshez

Elkészítés:

A római köményt mozsárban törjük kissé össze, majd a korianderrel, curry porral együtt egy száraz forró serpenyőbe kissé pirítsuk meg a fűszereket. Óvatosan, mert könnyen megégnek. Nagyjából 1-2 perc folyamatos kevergetés után adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd erre kerüljön a só és bors, és a kockázott csirkemell. Forgassuk össze a csirkét a fűszerekkel, majd öntsük fel kb. 1 - 1,5 dl vízzel. A csirkét főzzük puhára, majd mikor a hús már omlós, adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, a natúr joghurtot és a tejszint. Majd még pár percig folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk a curryt. A végén egy viszonylag sűrű szószt kell, hogy kapjunk. Tálalás előtt megszórhatjuk fekete szezámmaggal.img_20200404_152032.jpgimg_20200404_152036.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6915593848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.