Ropogós lencse saláta, fehérborban párolt rozmaringos filézett nyúl gerinccel
2020. január 03. írta: Ízvilágom

Ropogós lencse saláta, fehérborban párolt rozmaringos filézett nyúl gerinccel

img_20200102_143908.jpgItt az új év, az új évtized. Lezárhatjuk a tavalyi évet, évtizedet, elengedhetjük a rossz dolgokat, kellemetlen emléket, s törekedhetünk arra, hogy valami jót, vagy jobbat hozzunk létre, akár az életben, akár a munkánkban, akár a magánéletünkben. Úgy egyáltalán az életünkben.

Az új év kicsit mindig az újabb reményekről és lehetőségekről szól. 

Én az év első napján egy olyan receptet hoztam létre, ami szerénytelenség nélkül mondhatom, tényleg jó lett :) 

Ahogy korábban, most is, ez ismét egy olyan recept, mely a kamrában és a hűtőben fellelhető alapanyagokból készült. Azt is mondhatnám, hogy csak úgy összedobáltam mindent, de a végeredmény felülmúlta a várakozásaimat. 

Igyekeztem egészséges, tápláló, és lehetőség szerint alacsony kalória tartalmú ebédet összeütni.

Adag: A hozzávalók ez esetben csupán 1 adagra vonatkoznak

Hozzávalók:

     Salátához:

  • 100 g főtt lencse
  • 50 g pritamin paprika
  • 35 g feta sajt
  • 25 g szárzeller
  • 20 g póréhagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj 

    Nyúlhoz:

  • 100 g filézett nyúlgerinc
  • 1 kk só
  • 1 csapott kk fehér bors
  • 1 csapott kk kakukkfű
  • 1 csapott kk oregánó
  • 1 dl olívaa olaj 
  • 1 csapott kk füstölt paprika 
  • 1 dl fehérbor

Elkésztítés : 

A salátához a lencsét megfőzzük, majd lehűtjük. Amíg a lencse fő, kockákra vágjuk a paprikát, karikára a szárzellert és a póréhagymát, majd összekeverjük a zöldségeket és a kockára vágott vagy morzsolt sajtot, és pici olajjal meglocsoljuk. 

Amig a saláta hűtőbe kerül, addig a nyulat darabjaira szedjük (ha vásároljuk akkor már ezen a lépésen túl leszünk és csak a specifikus darabot tudjuk használni), majd a nyúl gerincet szépen lehártyázzuk, sózzuk, és a fűszerekből és olajból készült pácba forgatjuk, majd egy forró serpenyőben minden oldalát gyorsan megsütjük. Ezután kevés fehérbort öntünk a hús alá és akár serpenyőben, akár alufóliába csomagolva nagyjából fél, háromnegyed órán keresztül sütjük még amíg teljesen meg nem sül. 

A húst forrón, a salátát hidegen tálaljuk.

img_20200102_145024.jpgimg_20200102_145102.jpgimg_20200102_143843.jpgimg_20200102_145117.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7115391440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása