Itt az új év, az új évtized. Lezárhatjuk a tavalyi évet, évtizedet, elengedhetjük a rossz dolgokat, kellemetlen emléket, s törekedhetünk arra, hogy valami jót, vagy jobbat hozzunk létre, akár az életben, akár a munkánkban, akár a magánéletünkben. Úgy egyáltalán az életünkben.
Az új év kicsit mindig az újabb reményekről és lehetőségekről szól.
Én az év első napján egy olyan receptet hoztam létre, ami szerénytelenség nélkül mondhatom, tényleg jó lett :)
Ahogy korábban, most is, ez ismét egy olyan recept, mely a kamrában és a hűtőben fellelhető alapanyagokból készült. Azt is mondhatnám, hogy csak úgy összedobáltam mindent, de a végeredmény felülmúlta a várakozásaimat.
Igyekeztem egészséges, tápláló, és lehetőség szerint alacsony kalória tartalmú ebédet összeütni.
Adag: A hozzávalók ez esetben csupán 1 adagra vonatkoznak
Hozzávalók:
Salátához:
- 100 g főtt lencse
- 50 g pritamin paprika
- 35 g feta sajt
- 25 g szárzeller
- 20 g póréhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
Nyúlhoz:
- 100 g filézett nyúlgerinc
- 1 kk só
- 1 csapott kk fehér bors
- 1 csapott kk kakukkfű
- 1 csapott kk oregánó
- 1 dl olívaa olaj
- 1 csapott kk füstölt paprika
- 1 dl fehérbor
Elkésztítés :
A salátához a lencsét megfőzzük, majd lehűtjük. Amíg a lencse fő, kockákra vágjuk a paprikát, karikára a szárzellert és a póréhagymát, majd összekeverjük a zöldségeket és a kockára vágott vagy morzsolt sajtot, és pici olajjal meglocsoljuk.
Amig a saláta hűtőbe kerül, addig a nyulat darabjaira szedjük (ha vásároljuk akkor már ezen a lépésen túl leszünk és csak a specifikus darabot tudjuk használni), majd a nyúl gerincet szépen lehártyázzuk, sózzuk, és a fűszerekből és olajból készült pácba forgatjuk, majd egy forró serpenyőben minden oldalát gyorsan megsütjük. Ezután kevés fehérbort öntünk a hús alá és akár serpenyőben, akár alufóliába csomagolva nagyjából fél, háromnegyed órán keresztül sütjük még amíg teljesen meg nem sül.
A húst forrón, a salátát hidegen tálaljuk.