A gomba levest alapvetően is szeretem. A spenótot szintén szeretem. Ezért e kettőből született egy leveske, mely még szénhidrátban sem bővelkedik. Diétába is illeszthető szükség esetén.
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba (énmost laska gombát használtam)
- 20 dkg leveles spenót (fagyasztottis lehet)
- 2-3 gerezd fokhagyma (én szeretem így három került bele)
- 1 dl tejszín (laktózmentes)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só, bors
- olíva olaj
- reszelt parmezán kb. 2-3 ek.
- 1 liter vîz
Elkészítés:
A vöröshagymát vájuk kockára, fonnyasszuk meg kevés olíva olajon, majd adjuk hizzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Piritsuk össze őkep egy picit, majd öntsük fel kb 1 liter vízzel. Fűszerezzük, s hagyjuk főni kb 15-20 percig, ezután vegyük ki a gomba negyedét, majd a többit botmixerrel pürésítsük. Ezután öntsük fel tejszínnel, adjuk vissza hozzá a gombát, s adjuk hozzá a reszelt parmezánt, ês a spenótot (ha friss akkor vájuk darabokra, ha fagyasztott ezt nem kell már megtennünk) majd hagyjuk egyet meg rottanni, hogy a spenót megfőjön. Ezután îzlés szerint ízesíthetjük még sóval, borssal, s kevés parmezánnal megszórva tálaljuk.