Spenótos-parmezánsajtos gombakrém leves laktózmentesen
2019. szeptember 20. írta: Ízvilágom

Spenótos-parmezánsajtos gombakrém leves laktózmentesen

35e42df1-a44c-4dc1-b64f-def9fbe09122.jpegA gomba levest alapvetően is szeretem. A spenótot szintén szeretem. Ezért e kettőből született egy leveske, mely még szénhidrátban sem bővelkedik. Diétába is illeszthető szükség esetén. 

Adag: 4 fő

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba (énmost laska gombát használtam)
  • 20 dkg leveles spenót (fagyasztottis lehet)
  • 2-3 gerezd fokhagyma (én szeretem így három került bele)
  • 1 dl tejszín (laktózmentes)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só, bors
  • olíva olaj
  • reszelt parmezán kb. 2-3 ek.
  • 1 liter vîz

 Elkészítés

A vöröshagymát vájuk kockára, fonnyasszuk meg kevés olíva olajon, majd adjuk hizzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Piritsuk össze őkep egy picit, majd öntsük fel kb 1 liter vízzel. Fűszerezzük, s hagyjuk főni kb 15-20 percig, ezután vegyük ki a gomba negyedét, majd a többit botmixerrel pürésítsük. Ezután öntsük fel tejszínnel, adjuk vissza hozzá a gombát, s adjuk hozzá a reszelt parmezánt, ês a spenótot (ha friss akkor vájuk darabokra, ha fagyasztott ezt nem kell már megtennünk)  majd hagyjuk egyet meg rottanni, hogy a spenót megfőjön. Ezután îzlés szerint ízesíthetjük még sóval, borssal, s kevés parmezánnal megszórva tálaljuk. 3fbdab3b-0dd5-444c-ba82-cb48d12433bb.jpeg35e42df1-a44c-4dc1-b64f-def9fbe09122.jpeg 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5315036600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása