Épp ezért még a maradék fagyasztóban csücsülő tavalyi alapanyagokat kell felhasználni, hogy egyrészt ürüljön a hűtő, másrészt legyen hely az ideinek, harmadrészt pedig, hogy össze lehessen hasonlítani a mostani leveskét a hamarosan friss, új, zsenge alapanyagokból készült levessel. (Megsúgom lehetetlen a kettőt összemérni, mindig a friss fog győzni :) )
De amíg várjuk a tavaszt, s az idő ilyen szeles, hideg, addig bizony jót fog tenni ez a forró leves az eltett termékekből is.
Adag: 2 fő
Ár: 600 Ft (a friss alapanyagok nem csak jobbak, finomabbak, de az utóbbi évek azt mutatják, hogy bizony az áruk is magasabb sajnos)
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 2 marék levestészta (nálam gluténmentes)
- 1 csapott ek. liszt (nálam gluténmentes)
- 1 ek. étkezési zsír
- 1 kk piros paprika
- csipet só
- csipet bors
- 1,5 liter víz
- pár szál petrezselyemzöld
Elkészítés:
A lisztből, zsírból és pirospaprikából készítsünk egy vékony rántást. A sárgarépát karikázzuk fel, és rakjuk a rántásra, a borsót szintén öntsük hozzá. A zöldségeket öntsük fel hideg vízzel, sózzuk borsozzuk és lassú tűzön hagyjuk főni. Amíg a leves fő, addig egy másik lábosba forraljunk vizet, tegyünk bele sót, s főzzük ki a tésztát.
Miután a zöldségek puhára főttek, adjuk hozzá a tésztát, szórjuk meg petrezselyemmel és tálaljuk forrón.