Zöldborsó leves
2019. február 24. írta: Ízvilágom

Zöldborsó leves

img_8841.JPGLassan itt a tavasz, lassan itt a zsenge zöldborsó, a zsenge sárgarépa szezonja.

Épp ezért még a maradék fagyasztóban csücsülő tavalyi alapanyagokat kell felhasználni, hogy egyrészt ürüljön a hűtő, másrészt legyen hely az ideinek, harmadrészt pedig, hogy össze lehessen hasonlítani a mostani leveskét a hamarosan friss, új, zsenge alapanyagokból készült levessel.  (Megsúgom lehetetlen a kettőt összemérni, mindig a friss fog győzni :)  )

De amíg várjuk a tavaszt, s az idő ilyen szeles, hideg, addig bizony jót fog tenni ez a  forró leves az eltett termékekből is.

Adag: 2 fő

Ár: 600 Ft (a friss alapanyagok nem csak jobbak, finomabbak, de az utóbbi évek azt mutatják, hogy bizony az áruk is magasabb sajnos)

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 marék levestészta (nálam gluténmentes)
  • 1 csapott ek. liszt (nálam gluténmentes)
  • 1 ek. étkezési zsír
  • 1 kk piros paprika
  • csipet só
  • csipet bors
  • 1,5 liter víz
  • pár szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

A lisztből, zsírból és pirospaprikából készítsünk egy vékony rántást. A sárgarépát karikázzuk fel, és rakjuk a rántásra, a borsót szintén öntsük hozzá. A zöldségeket öntsük fel hideg vízzel, sózzuk borsozzuk és lassú tűzön hagyjuk főni. Amíg a leves fő, addig egy másik lábosba forraljunk vizet, tegyünk bele sót, s főzzük ki a tésztát. 

Miután a zöldségek puhára főttek, adjuk hozzá a tésztát, szórjuk meg petrezselyemmel és tálaljuk forrón.

img_8839.JPGimg_8840.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7614650181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása