Mikor kicsit kitérne az ember lánya a megszokott csirke-sertés-marha trió körforgásából. No akkor jön a borjú, és visz egy kis színt a hétköznapokba. :)
Adag: 2 fő
Ár: Kb 2000 Ft
Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók:
- 0.5 kg borjú lapocka
- 1 ek. étkezési zsír
- 25 dkg vegyes gomba (minél több fajta gombát választunk annál ízesebb lesz a ragu)
- 1 fej vöröshagyma
- só
- fekete bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- aprított boróka bogyó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál szárzeller
- víz
- száraz vörösbor
- 20 dkg tészta liszt (nálam gluténmentes)
- 2 tojás
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk, A húst falatnyi kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. A répát megtisztítjuk és feldaraboljuk, a szárzellerrel ugyanezt tesszük és ezeket is a lábosba helyezzük. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk az aprított boróka bogyót, paprikával szórjuk, majd felöntjük nagyjából 2 dl vízzel és 3 dl borral és lassú tűzön nagyjából 2 órán át főzzük. Mikor már megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a gombát egészben, ha nagyobbak akkor félbe vagy negyedekre vágva és még nagyjából 10 percig főzzük. Igény szerint pótoljuk az elfőtt vizet.
Közben a galuskához a lisztet, sót, tojást és kevés vizet összekeverjük majd forró sós vízbe szaggatjuk.