Brokkolis - sonkás - sós muffin
2018. augusztus 14. írta: Ízvilágom

Brokkolis - sonkás - sós muffin

sonkas_lila_hagymas_muffin_1.jpgMa reggel valami gyors, maradékot felhasználós, de mégis finom, nem nagy idő ráfordítással elkészülő, de mégis tápláló harapnivalót készítettem.

Nem volt elég melegem, tehát begyújtottam a sütőt...ha-ha-ha... ez a mozzanat az amúgy is 35 fokban már nem osztott, nem szorzott, viszont legalább lett reggelim (és vacsorám) :)

Előre bocsátom, hogy ez a mai recept, nem az a méricskélős, pontos mennyiséget megadós, hanem csak úgy szemre, miből mennyi volt itthon alapon lett összerakva. Nálam elég sokszor elég sok minden ezen az elven működik  a konyhában :) Ilyen az én spórolós (vagy inkább lusta, de akár kreatívként is illethetném) énem. Hisz a lényeg végül is a végeredmény, nem igaz? :)

Adag: 2 - 4 fő

Ár: 700 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók: 

  • 4 tojás
  • 2 ek. tejföl (nálam laktózmentes)
  • kb. 1 ujjnyi megmaradt sonka feldarabolva
  • 1 közepes lilahagyma
  • brokkoli rózsák
  • ízlés szerint só, bors, ételízesítő
  • 1 marék reszelt sajt

Elkészítés:

Előkészítünk egy muffin sütőformát és szilikon muffin sütőformákat, amiket vékonyan ki olajozunk. A brokkoli rózsákat akkora darabokra szedjük, hogy egy - egy rózsa beleférjen a muffin formába. A sonkát kockázzuk, mellé rakjuk a felkarikázott lilahagymát, és a reszelt sajtot. Erre kerül a tejjel és fűszerekkel felvert tojás, és ez az egyveleg kerül a muffin formákba a brokkolit nyakon öntve. Ezután előmelegített sütőben nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük. Pici frissen vágott snidlinggel tálaljuk. Ha a teteje elkezd pirulni késznek lehet nyilvánítani. Villámgyors, tápláló reggeli. Vagy vacsora.

sonkas_lila_hagymas_muffin_2.jpgsonkas_lila_hagymas_muffin_5.jpgsonkas_lila_hagymas_muffin_6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1414180379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása