Ma reggel valami gyors, maradékot felhasználós, de mégis finom, nem nagy idő ráfordítással elkészülő, de mégis tápláló harapnivalót készítettem.
Nem volt elég melegem, tehát begyújtottam a sütőt...ha-ha-ha... ez a mozzanat az amúgy is 35 fokban már nem osztott, nem szorzott, viszont legalább lett reggelim (és vacsorám) :)
Előre bocsátom, hogy ez a mai recept, nem az a méricskélős, pontos mennyiséget megadós, hanem csak úgy szemre, miből mennyi volt itthon alapon lett összerakva. Nálam elég sokszor elég sok minden ezen az elven működik a konyhában :) Ilyen az én spórolós (vagy inkább lusta, de akár kreatívként is illethetném) énem. Hisz a lényeg végül is a végeredmény, nem igaz? :)
Adag: 2 - 4 fő
Ár: 700 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 ek. tejföl (nálam laktózmentes)
- kb. 1 ujjnyi megmaradt sonka feldarabolva
- 1 közepes lilahagyma
- brokkoli rózsák
- ízlés szerint só, bors, ételízesítő
- 1 marék reszelt sajt
Elkészítés:
Előkészítünk egy muffin sütőformát és szilikon muffin sütőformákat, amiket vékonyan ki olajozunk. A brokkoli rózsákat akkora darabokra szedjük, hogy egy - egy rózsa beleférjen a muffin formába. A sonkát kockázzuk, mellé rakjuk a felkarikázott lilahagymát, és a reszelt sajtot. Erre kerül a tejjel és fűszerekkel felvert tojás, és ez az egyveleg kerül a muffin formákba a brokkolit nyakon öntve. Ezután előmelegített sütőben nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük. Pici frissen vágott snidlinggel tálaljuk. Ha a teteje elkezd pirulni késznek lehet nyilvánítani. Villámgyors, tápláló reggeli. Vagy vacsora.