A nagy nyári melegekben az ember lányának semmi kedve nehéz ételeket fogyasztani. Egy egyszerű, gyors saláta és csirkemell viszont bármikor megfelelő lehet. Akár diétás étrendbe is beillik.
Adag: 4 fő
Ár: kb. 900 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 db avokádó
- 1 db közepes nagyságú lila hagyma
- 2 db sárga paradicsom (nálam saját termesztés)
- 2-3 db retek
- 1 db kígyóuborka fele
- fél fej jégsaláta
- 1 marék vegyes mag (nálam szezámmag, lenmag, napraforgómag)
- 1 darab maradék sajt (gyakorlatilag bármilyen lehet amit a hűtőben találunk) nálam laktózmentes eidami sajt
- Só
- Bors
- Ételízesítő
- Natúr joghurt (nálam laktózmentes)
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, majd félbe vágjuk. A csirkemell elég vastag, ezért, hogy biztosan átsüljön vágjuk félbe. Sózzuk, borsozzuk, pici olajban megforgatjuk és hagyjuk állni amíg összeállítjuk a salátát.
A salátát darabokra tépkedjük, az uborkát kockázzuk, a paradicsomot, hagymát, retket, avokádót, sajtot szintén daraboljuk, majd a zöldségeket összeforgatjuk, megszórjuk a magokkal és hűtőbe rakjuk amíg a hús sül. A húst egy száraz serpenyőbe rakva megsütjük, közben elkészítjük az öntetet. A kaprot apróra vágjuk, beleszórjuk egy kis tálba, ráöntjük a joghurtot, kevés borsot, ételízesítőt szórunk rá és jól összekeverjük.