Baileys glutén-laktóz-cukormentesen
2017. december 19. írta: Ízvilágom

Baileys glutén-laktóz-cukormentesen

Most is mint, minden karácsonykor elkészítem a Baileyst. Szeretem, szeretjük. Jó kortyolgatni hideg estéken, jó ajándékba adni, és jó vendég fogadó itókának. 

baileys_gluten_laktoz_es_cukormentesen_6.JPG

Az idén a különbség csak annyi volt, hogy nem csak glutén és laktózmentes de ráadásul cukormentes is lett a cucc. Ehhez is az Inka Sweet Steviat használtam. 

Adag: 1,3 liter

Ár: 800 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 2,5 dl gluténmentes habtejszín
  • 1,5 dl fehér rum 
  • 4 dl feketekávé
  • 2,5 dl laktózmentes tej 
  • 2,5 dl laktózmentes sűrített tej
  • 15 ml Inka Sweet Stevia 
  • 1 kis üveg vanília aroma

Elkészítési idő:

A tejszínt, a tejet felforraljuk egy lábasban, majd félre tesszük kissé hűlni. Öntsük hozzá a vanília aromát, a feketekávét, a sűrített tejet és amikor már teljesen kihűlt, akkor a rumot. Keverjük jól össze, töltsük üvegekbe, s tegyük hűtőbe.

Azonnal is nagyon finom, de érdemes alkalom előtt egy – két nappal vagy akár egy héttel is elkészíteni, hogy az alkalomra tényleg minden íz összeérjen.

És bizony cukormentesen, mégis édesen is ugyanolyan finom, mint az amit fehér cukorral készítünk, Mondanám, hogy csak egészségesebb, de ez egy szeszes italnál elég furcsán hangozna :) 

baileys_gluten_laktoz_es_cukormentesen_2.JPGbaileys_gluten_laktoz_es_cukormentesen_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1013512769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása