Pillanatok alatt beköszöntött a hideg, szeles, kemény telet láttató kora téli időjárás. Ezzel együtt beköszöntött a megbetegedések időszaka is. Ezért szükséges egy kis vitamin pótlás, hogy ne essünk ágynak az első fuvallat után. És mert szeretjük a spagettit, ezért a kellemest a hasznossal alapon készült ez a zöldséges spagetti, igyekezve ezzel is megelőzni az influenzát.
Ár: 700 Ft
Adag: 2 fő
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg padlizsán
- 10 dkg cukkini
- 1 db TV paprika
- 4 db lédús paradicsom
- 1 db zúzott fokhagyma
- Koktélparadicsom a díszítéshez
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet oregánó
- 10 dkg reszelt sajt
- fél csomag gluténmentes spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztát sós lobogó vízbe tesszük főni, kevés olajat csepegtetve bele, hogy ne ragadjon össze a tészta.
Míg a tészta fő, feldaraboljuk apró kockákra a padlizsánt, a cukkinit, a hagymát, a paradicsomot, a paprikát.
Kevés olajon puhára pároljuk a zöldségeket (a padlizsán bármennyi olajat képes felvenni, így ha felszívta az olajat ne pótoljuk)
Mikor minden zöldség megfőtt, és a paradicsom levet eresztett, fűszerezzük. Ha nem volna elegendő a paradicsom leve, öntsünk hozzá pár evőkanálnyi sűrű házi paradicsomlét, vagy paradicsom pürét.
Amikor a tészta megfőtt, lecsepegtetjük, tányérra szedjük, s rákanalazzuk a zöldséges szószt, megszórjuk reszelt sajttal, és koktél paradicsommal díszítjük.