Mákot ritkán eszem, nem is értem miért. Gyerekkoromból a mákos tésztát például nagyon szeretem.
Most pedig jött egy isteni sugallat, hogy márpedig nekem máktortára van szüksegem, így hát megsütöttem.
S bizony, bár nem hittem de a Zuram is szerette. Valóban édesszájú, de vannak alapanyagok amiket nem részesít nagy kegyben. S a mákot eddig nem protezsálta oly nagy lelkesedéssel.
(Talán a zöldségeket is sütibe kellene rejtenem, hogy megegye ;) )
Adag: 24cm-es torta
Ár: 1000 Ft
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 15 dkg laktózmentes olvasztott margarin
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg gluténmentes liszt (nálam NutrieFree Per Pane)
- 5 közepes tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 4 db körte felkockázva
- 15 ml folyékony édesítő
- házi baracklekvár cukormentesen
- díszítés : stívia por
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük ( viszonylag folyékonynak tűnhet, de nem kell aggódni). Kivajazott, sütőpapírral ellatott sütőformába öntjük a tésztát, s előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült 15-20 percig hűlni hagyjuk. Ezután kettévágjuk, majd megtöltjük a házi barack lekvárral. Szeretem, ezt a lekvárt, mert picit inkább savanykás, s ezzel majd minden desszertnek ad egy kis pikantériát. Imádom.
Díszítéshez egy sablon segítsegével szórunk rá stívia por állagú êdesítőszerrel.