Adag: 4-6 adag
Ár: 800 Ft
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt (én a gluténmentes Emese süteményliszttel készítettem)
- 3 db egész tojás
- 30 dkg reszelt sárgarépa
- 1.5 dl olaj
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 doboz laktózmentes Mascarpone
- 2 ek. porcukor krémhez
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukrot a tojás sárgákkal és az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet. A tésztát egységes állagúra kavarjuk. Tehetünk bele egy csipet fahéjat, én ebben az esetben kihagytam. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon nagyjából 25-30 perc alatt arany barnára sütjük A mascarponét keverjük össze a 2 evőkanál cukorral, majd a kihűlt torta tetejére kenjük rá. Nem baj, ha nem egyenletes a teteje. Reszelt sárgarépával díszítsük az elkészült tortát.