Tojáslikőr házilag glutén és laktózmentesen
2016. november 27. írta: Ízvilágom

Tojáslikőr házilag glutén és laktózmentesen

Egy újabb remek karácsonyi itóka. Évek óta készítem, nagy sikernek örvend.

Igazán finom, egyszerű, bár a mindenféle mentesség kissé magasabb árfekvést garantál neki, de természetesen normál alapanyagokból is el lehet készíteni, s akkor még az ára sem túl merész. 

Adag: 1 liter

Ár: 1300 Ft

Elkészíti idő: 30 perc

 

Hozzávalók:

  • 5 tojás sárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl laktózmentes tej
  • 2,5 dl laktózmentes habtejszín
  • 2,5 dl fehér rum ( aki nem gluténérzékeny, az bátran használhat vodkát is)

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a porcukor felét összekeverjük és felforraljuk. Majd félre rakjuk hűlni. Teljesen ki kell, hogy hűljön, mert a tojások máskülönben megfőnek benne. Amíg a tejes tejszínes alapot hűtjük, addig a tojások sárgáját összekeverjük a porcukor másik felével, és két –három kanál tejjel. Amikor a tejszínes keverék teljesen kihűlt, hozzá keverjük a kikevert tojássárgájához, majd a legvégén hozzá adjuk a rumot is. Jól összerázzuk, s üvegekbe téve hűtőben tároljuk. hetekig eláll. Már amennyiben marad belőle. :) Fogyasztás előtt mindig fordítsuk fel az üveget, hogy az alkohol és a tejszín összekeveredjen.

Én mindig dupla adagot készítek, mert valóban gyorsan fogy. Viszont az íze annál finomabb minél többet állt, ezért érdemes az alkalom előtt egy – két héttel elkészíteni.

tojaslikor_6.jpgtojaslikor_12.jpgtojaslikor_18.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr158169380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása