Baileys házilag glutén és laktózmentesen
2016. november 27. írta: Ízvilágom

Baileys házilag glutén és laktózmentesen

Ha ünnep, akkor sok-sok házilag készített finom étel, ital. 

Hamarosan itt újabb ünnep, hihetetlen milyen gyorsan elszalad ez az év is.

Azonban ebben a legjobb, hogy újra lehet "kotyvasztani" a konyhában. No nem mintha éven át nem tehetnénk meg...de ilyenkor mégiscsak meghittebb a dolog. S valamiért ez a kellemesen selymes ital, számomra a karácsonyt idézi. Főképp ilyenkor készítem. De hiszen, mint tudjuk ízlések és pofonok :)

Adag: 8 dl (én dupla adagot szoktam készíteni)

Ár: 800 Ft/adag

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 2,5 dl gluténmentes habtejszín
  • 2 dl fehér rum
  • 1 dl feketekávé
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 1 tubus laktózmentes sűrített tej
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 ek vanília aroma

Elkészítés:

A tejszínt, a tejet felforraljuk egy lábasba, majd félre tesszük kissé hűlni. Közben a cukrot egy lábosban karamellizáljuk, majd a tejet óvatosa hozzá öntjük. A forró cukor és a langyos tej kombinációja könnyen égést okoz, így vigyázva tegyük ezt meg. Ezután öntsük hozzá a vanília aromát, a feketekávét, a sűrített tejet és a végén a rumot. Keverjük jól össze, töltsük üvegekbe, s tegyük be a hűtőbe.

Azonnal is nagyon finom, de érdemes karácsony (vagy bármilyen alkalom) előtt egy – két héttel elkészíteni, hogy az alkalomra tényleg minden íz összeérjen. S már csak reménykedni kell, hogy meg is marad az alkalomig, s nem fogy el időközben. :)

 baileys_hazilag.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr698169248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása