Valamiért már napok óta a szemem előtt lebeg a jó kis ízes húszsír gondolata.
Ezen a gondolaton felbuzdulva a szombati ebédünk egy darabka finom, húsos oldalasból készült. Nem a hagyományos krumpli körettel tálaltam, viszont így is igen kellemes ízvilág került a tányérra, s egyúttal a bendőnkbe :)
Adag: 4 fő
Ár: ~1300 Ft
Elkészítési idő: 1 óra (plusz sütés előtt kb. egy fél óra a hűtőben)
Hozzávalók:
- 50 dkg oldalas
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 alma
- kevés sertés zsír
Salátához:
- rukkola saláta
- édeskömény
- dió
- Párolt répa (én most színes répákat vettem a piacon:citromsárga, lila)
Salsához:
- 2 paradicsom
- 1 csokor friss koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sonkahagyma (vagy lila hagyma) -nekem most sonkahagyma volt otthon
- só
- bors
- 1 fél citrom leve
Elkészítés:
A húst fűszerezzük, majd egy tepsiben a hagymákkal, és az felszeletelt almával együtt helyezzük el, és locsoljuk meg kevés zsírral.Ezután helyezzük a hűtőbe legalább fél órára.
Míg a hús pihen/sül, állítsuk össze a salátát, s szintén tegyük hűtőbe.
Ezután már csak a salsa következik. Az összes hozzávalót dobjuk a robotgépbe és egy két fordulatnyi idő alatt aprítsuk. Ezt a műveletet késsel is végezhetjük, akkor darabosabb, rusztikusabb lesz a salsánk. Ki hogy szereti. Ezt is érdemes lehűteni fogyasztás előtt.