Ismét egy szuper, könnyű, nyári finomságot készitettem. Padlizsán, koktélparadicsom, hagyma...igazi zöldséges kánaán. Nem csak glutén és laktózmentes, de vegetáriánus is.
Igazi mentes finomság meleg napokra.
Adag: 2-4 fő
Ár: 700 Ft
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt (nálam Nutrie Free gluténmentes liszt)
- 1 csipet só
- 10 dkg hideg margarin (nálam Vénusz laktózmentes margarin)
- 1 felvert tojás
- 1-2 kanál víz
Töltelékhez:
- 1 kisebb padlizsán
- 1 kis vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 marék reszelt sajt (nálam laktózmentes eidami sajt)
- 2 marék koktél paradicsom
- Sajt darabok ízlés szerint (nálam most kecskesajt volt)
- só, bors
Elkészítés:
A tészta összetevőit összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük, míg elkészül a töltelék.
A töltelékhez kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a padlizsánt megtisztítjuk, és azt is megdinszteljük. . Sózzuk, borsozzuk. Nem kell puhára párolni a padlizsánt, csak éppen megfuttatni a hagymás olajon. Mikor ez megvan, a tésztát kinyújtjuk, és kivajazott sütőformába nyomkodjuk, majd rákanalazzuk a padlizsános hagyma keverékét. Ezután egy felvert tojást a reszelt sajttal összekeverünk, és ráöntjük a padlizsánra majd a koktélparadicsomokat és a sajt darabokat rászórjuk a tetejére, majd közepes lángon készre sütjük. Kb. fél óra alatt sül meg.