Ma is igen - igen meleg az idő, s ilyenkor a legkevésbé sincs kedvem nehéz ételeket enni, készíteni. Ugyanez igaz a desszertekre is. Ilyenkor nem szeretek a tűzhely/sütő felett görnyedni, s plusz hőt generálni a lakásban. Ezekben a napokban nálam a desszert is valami friss, könnyű és egyben mégis egészséges finomság.
Ezért kèszítettem ma ezt a végtelenül egyszerű desszertet, mely nem igényel különösebb erőfeszítést, sem sütés-főzést, mégis igazán frissítő és finom, no ês egészséges. Ami szintén nem elhanyagolható.
Mikor először kêszítettem ilyet -csak akkor csokival ízesítettem - a Zuram odáig volt az örömtől, hogy pudingot főztem. S csak ámult mikor elmeséltem neki, hogyan készült. :)
S bár a chia mag nem tartozik a legolcsóbb alapanyagok közé, mivel keves kell belőle, ezért adagra számolva még a pénztárcát sem teheli meg.
Adag: 2 fő
Ár: ~ 400 Ft
Elkészítési idő: 5 perc + 2-3 óra a hűtőbe
Hozzávalók:
- 20 g chia mag
- 1,5 dl laktózmentes tej
- 2 teáskanál méz
- 20 dkg málna
Elkészítés:
A chia magot csavaros befőttes üvegbe rakjuk, elêg egy kisebb üveg is. A tejet ráöntjük és hozzá adjuk a mêzet is, majd jó erősen összerázzuk. Mintha csak bármixerek lennénk. :) ;)
Ezután berakjuk a hűtőbe 2-3 óra alatt - ha egy éjszakát a hűtőben tölt sem fog megharagudni érte ;) - a magok szépen megszívják magukat, s az állaguk kellemes pudingszerű lesz.
Ezután az alaposan megtisztított málnából 15 dkg-ot villával összenyomkodunk, s a kelyhek aljába kanalazzuk, amire rákerül a puding, s a tetejét az egêszben hagyott málnával, esetleg a maradèk málnapürével díszítjük.
Ha valaki savanykásnak találná a málnapüret, rakhat hozzá mêzet, bár szemêly szerint én imádom a savanykás, jellegzetes ízét.