Málnás chia puding
2016. július 13. írta: Ízvilágom

Málnás chia puding

Ma is igen - igen meleg az idő, s ilyenkor a legkevésbé sincs kedvem nehéz ételeket enni, készíteni. Ugyanez igaz a desszertekre is. Ilyenkor nem szeretek a tűzhely/sütő felett görnyedni, s plusz hőt generálni a lakásban. Ezekben a napokban nálam a desszert is valami friss, könnyű és egyben mégis egészséges finomság. 

Ezért kèszítettem ma ezt a végtelenül egyszerű desszertet, mely nem igényel különösebb erőfeszítést, sem sütés-főzést, mégis igazán frissítő és finom, no ês egészséges. Ami szintén nem elhanyagolható.

Mikor először kêszítettem ilyet -csak akkor csokival ízesítettem - a Zuram odáig volt az örömtől, hogy pudingot főztem. S csak ámult mikor elmeséltem neki, hogyan készült. :)

S bár a chia mag nem tartozik a legolcsóbb alapanyagok közé, mivel keves kell belőle, ezért adagra számolva még a pénztárcát sem teheli meg. 

Adag: 2 fő

Ár: ~ 400 Ft

Elkészítési idő: 5 perc + 2-3 óra a hűtőbe 

Hozzávalók:

  • 20 g chia mag
  • 1,5 dl laktózmentes tej
  • 2 teáskanál méz
  • 20 dkg málna

Elkészítés:

A chia magot csavaros befőttes üvegbe rakjuk, elêg egy kisebb üveg is. A tejet ráöntjük és hozzá adjuk a mêzet is, majd jó erősen összerázzuk. Mintha csak bármixerek lennénk. :) ;)

Ezután berakjuk a hűtőbe 2-3 óra alatt - ha egy éjszakát a hűtőben tölt sem fog megharagudni érte ;) - a magok szépen megszívják magukat, s az állaguk kellemes pudingszerű lesz. 

Ezután az alaposan megtisztított málnából 15 dkg-ot villával összenyomkodunk, s a kelyhek aljába kanalazzuk, amire rákerül a puding, s a tetejét az egêszben hagyott málnával, esetleg a maradèk málnapürével díszítjük. 

Ha valaki savanykásnak találná a málnapüret, rakhat hozzá mêzet, bár szemêly szerint én imádom a savanykás, jellegzetes ízét. 

image_120.jpegimage_118.jpegimage_119.jpegimage_121.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr98883152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása