Tartiflette - avagy Francia vidékről származó rakott krumpli
2016. július 12. írta: Ízvilágom

Tartiflette - avagy Francia vidékről származó rakott krumpli

Ezt a finomságot, persze sokkal profibb módon egy pici Francia városka közelében, egy étteremben kóstoltam először. Nagyon ízletesnek találtam, s máris elkezdett járni az agyam, hogyan lehetne picit speciálissá tenni. Így született meg ez a változat, mely természetesen eredeti francia reblochon sajtból készület. Természetesen az itthon kapható camambert sajtok is kiválóak lehetnek az étel elkészítéséhez.

 

Hozzávalók:

  • 200 g reblochon sajt (vagy jobb minőségű camambert sajt)
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 dl főzőtejszín (laktózmentes)
  • 15 dkg kockázott bacon szalonna
  • vaj
  • só, bors


Elkészítés:

A krumplit sós vízben félig megfőzzük, majd kb 2 cm vastagon felkarikázzuk. Míg a krumpli fő, az apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, majd rátesszük a bacon kockákat s zsírjára pirítjuk. Ezután a krumplit egy hőálló edénybe rétegezzük, s erre rászedjük a hagymás bacont, majd ismét krumpli jön azután ismét bacon, amíg el nem fogy. A tejszínt sózzuk, borsozzuk, és leöntjük vele a krumplit. Hosszában felvágjuk a sajtot, nagyjából 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle, és így helyezzük a krumpli tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.

 image_115.jpegimage_116.jpegimage_117.jpeg



A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr438880648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása