Hűsítő kovászos uborka leves laktózmentesen
2016. július 10. írta: Ízvilágom

Hűsítő kovászos uborka leves laktózmentesen

Ma ismét valami gyors, hűsítő finomságot kêszítettem. 

Nem szokványos, hova tovább sokan nem is gondolnák, hogy lehet ebből is levest készíteni. Az ötletet a Zuram anyukája adta, s bár sosem gondoltam, hogy így lesz, mégis maradt a hűtőben nem megevett kovászos uborka. Bizony ő lesz a mai leves főszereplője. 

Pillanatok alatt elkészîthető, olcsó, csupán pár hozzávaló szükséges hozzá, cserébe kellemes csalódás ami a tányéron landol.  

Adag: 3 fő

Ár: 500 Ft

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb lehűtött kovászos uborka
  • 3 dl uborkalé
  • 1 dl laktózmentes főzőtejszín
  • 1 evőkanál laktózmentes tej
  • 3 gerezd fokhagyma (ami az uborkában volt benne)
  • 1 csipet fekete bors
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet kakukkfű
  • 3 szál petrezselyem

Elkészítés:

Az uborkát kockákra vágva, minden egyéb hozzávalóval együtt magas falú edénybe rakjuk, majd botmixerrel jó alaposan összeturmixoljuk. Tálaláskor kevés olívaolajjal locsoljuk meg, s egy gerezd apróra vágott uborkával díszítjük. 

Nem megszokott, savanyú, érts : Isteni annak aki olyannyira imádja a kovászos uborkát, mint például én :) :)

image_109.jpegimage_108.jpegimage_110.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr968878818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DirtyHarry 2016.07.12. 11:03:29

és miért lett laktózmentes? :)

Ízvilágom 2016.07.12. 11:07:08

@DirtyHarry: Amiért az összes általam készített étel. ;-) Mert laktózérzékeny (is) vagyok. Így nálunk csak akkor nem az bármi is, ha rendelésre készítem, és nem igényel semmiféle mentességet. :)

DirtyHarry 2016.07.13. 11:19:14

csak azért találom furcsának, mert laktózmentesen elkészíteni egy ételt nem nagyobb kihívás mint normálisan, csak le kell cserélin laktózmentesre a tejtermékeket, nem?

Ízvilágom 2016.07.13. 11:25:41

@DirtyHarry: Akinek szükséges az mentesen készíti az ételeket, akinek nem, az pedig hagyományosan. S tekintve, hogy számomra szükséges, én így készítem. Igazából nem értem teljesen, hogy mi ebben a furcsa.
süti beállítások módosítása