Ma ismét valami gyors, hűsítő finomságot kêszítettem.
Nem szokványos, hova tovább sokan nem is gondolnák, hogy lehet ebből is levest készíteni. Az ötletet a Zuram anyukája adta, s bár sosem gondoltam, hogy így lesz, mégis maradt a hűtőben nem megevett kovászos uborka. Bizony ő lesz a mai leves főszereplője.
Pillanatok alatt elkészîthető, olcsó, csupán pár hozzávaló szükséges hozzá, cserébe kellemes csalódás ami a tányéron landol.
Adag: 3 fő
Ár: 500 Ft
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 5 nagyobb lehűtött kovászos uborka
- 3 dl uborkalé
- 1 dl laktózmentes főzőtejszín
- 1 evőkanál laktózmentes tej
- 3 gerezd fokhagyma (ami az uborkában volt benne)
- 1 csipet fekete bors
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet kakukkfű
- 3 szál petrezselyem
Elkészítés:
Az uborkát kockákra vágva, minden egyéb hozzávalóval együtt magas falú edénybe rakjuk, majd botmixerrel jó alaposan összeturmixoljuk. Tálaláskor kevés olívaolajjal locsoljuk meg, s egy gerezd apróra vágott uborkával díszítjük.
Nem megszokott, savanyú, érts : Isteni annak aki olyannyira imádja a kovászos uborkát, mint például én :) :)