Emeletes hangjegy torta, hagyományos csokis vajkrémmel
2016. június 08. írta: Ízvilágom

Emeletes hangjegy torta, hagyományos csokis vajkrémmel

Finom, mutatós, nem túl gej, igazán finom torta. Ez most kivételesen NEM gluténmentes, NEM laktózmentes!!

Ez a torta az unokahúgaim musical csoportos évzárójára készült. Jubileumi alkalom volt, hiszen a csoport idén volt 10 éves.  Mivel most jobb tartás kellett a tortának, s 1,5-2 órás szállítás is benne volt a pakliban, így nem a hagyományos piskótát készítettem. Egy masszívabb majdnem muffin tésztát készítettem alapnak, s hagyományos vajas krémmel töltöttem. 

Adag: kb. 26 szelet

Elkészítési idő: 4-5 óra (hűtéssel, díszítéssel együtt)

Ár: ~5500 Ft

Hozzávalók:

  • 15. dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 5 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg holland kakaópor
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
  • 1 citrom reszelt héja

Torta formák ehhez a tortához:

  • 1 db 26 cmes torta forma
  • 1 db 12 cmes torta forma
  • 1 db 18 cmes torta forma

Vajas krémhez:

  • 0,5 kg szoba hőmérsékletű margarin
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg holland kakaópor

Burkolathoz:

  • 1 kg cukorpaszta (fehér)
  • 15dkg cukorpaszta (fekete)
  • Ehető toll
  • Ehető ragasztó

Elkészítés:

A cukrot a vajjal kikeverjük, majd szép sorjában minden egyéb hozzávalót bele halmozunk egy nagy keverőtálba. Cukros vaj, tojás, tej, liszt, kakaópor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj. Majd a csokit mikróban, vagy gőz felett felolvasztjuk és azt is hozzá öntjük az egyveleghez. Előbb alacsony, majd magasabb fokozaton robotgép segítségével szép sima tésztává keverjük. Majd kivajazott, kilisztezett torta formábákba öntjük és 30-40 perc alatt, közepes lángon készre sütjük. Kell neki ennyi idő mert viszonylag sok és sűrű a tészta. 

Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzá keverjük a kakaóport is, s azzal s jól elkeverjük, és ezzel már el is készült a legegyszerűbb és legfinomabb krém. Felhasználásig tegyük a hűtőbe. 

Amikor a tészta megsült ( tűpróba erősen ajánlott) hagyjuk kihűlni a tésztát, s egy kés (nálam torta szeletelő) segítségével felvágjuk a tortát. Megkenjük a csoki krémmel, majd kívülre is kenü k a krémből, hogy a cukorpaszta rá tudjon tapadni. Ezt a krémet nyugodtan rakhatjuk a bevonó alá, tökéletes alapanyag. 

A cukorpasztát szilikon lapon vagy porcukorral megszórt lapon nagyjából 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd a nyújtófa segítségével a tortákra helyezzük. Amint ez megvan, az ehető toll és az ehető ragasztó segítségével díszítjük a tortánkat. Fekete cukorpasztából csíkokat vágunk, mely az alsó szinten a zongora billentyűinek kialakításában segít. A további szintekre violin kulcsokat és hangjegyeket rajzolunk, plusz a maradék cukorpasztát a kívánt formára alakítjuk s a kívánt felirattal és/vagy formákkkal díszítjük. 

A díszítés csupán alkalom és kreativitás kérdése. 

zsigec_evzaros_torta_14.JPGzsigec_evzaros_torta_8.JPGzsigec_evzaros_torta_6.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr398778872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása